1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577968 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1989144

Sv: Apropå nånting...
RunarUp: Du som sitter i Vida, vad tycker du om tacklingen av Shinnimin eller vad du tycker ni andra om den? Sanny i TV och Boorken på twitter tycker att den var halvokej, inte matchstraff... Jag tycker, förutom blindside tacklingar, det här är det fulaste som finns, spelare i situationer där man inte kan försvara sig själv och den som tacklar inte gör det för att vinna puck... Vad vinner han på att skicka in Nilsson i sargen efter dumpen? Ja jo, att han inte skall våga ta röd och göra samma sak nästa gång, men ibland blir man ju rätt brydd på "expertisen" .. Hoppas att det gick bra för Nilsson!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
NDR: Missade den live, tyvärr.
Såg den på Sportnytt. Inte den fulaste tacklingen jag sett i år, men läget på isen gör att den är onödig och korkad.
Och just för att det är Shinnimin lär det bli några matchers avstängning.
Då tycker jag Pontus Widerströms late hit på Peter Andersson i förra omgången var betydligt värre. Han kom undan utan avstängning.

För två veckor sedan berättade en domarutbildare för mig att man i år skulle vara hårdare i bedömningen mot sena tacklingar. Jotack du.

Jag kan bli halv galen på inkonsekvensen i bedömningarna och inget i år tyder på att det blir bättre på den punkten. Det kommer silas mygg och sväljas elefanter i år också.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
NDR: Axel mot axel på puckförare, olyckligt att han ramlar illa i sargen, hade han åkt in i sargen och hoppat upp igen hade det inte ens blivit en tvåa, det är olyckligt att han är ur balans och gör illa sig, men det är absolut inget matchstraff. Hade han inte ramlat olyckligt in i sargen och att tacklingen vore 2 meter in mot mitten hade ingen ens reagerat.

Helt annan sak om den vore mot huvudet, knuff i ryggen in i sarg, men jag ser inget oschysst i denna. Sen tycker jag även det syntes på båda lagen att dom tyckte det var mer en olycka än en ful tackling, det vart inget större tjafs.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
J18 fortsätter gå starkt! Ikväll hämtade man upp ett 4-2 läge i tredje mot Modo för att sedan vinna i OT.
Kommentera