1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581729 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1993331

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2019-10-09
Kaijser Lindholm och Jansson gjorde en riktigt fin insats igår! Lindholm hade riktigt bra fart, Jansson gjorde bra avvägningar och vann mycket närkamper, och Kaijser kör över allt och alla samt lyckas hålla puck i offensiv zon.

Om Jansson kan fortsätta som han har gjort skulle jag vara lite frestad av att se honom i andra mellan ohlsson och Hartmann ( i väntan på Nässén). Wahlgren spelar lite väl mycket juniorhockey och väger lite lätt i närkamperna. Dock har jag svårt att se honom i en fjärde checkingline, hans spelstil kräver ju nästan att vara topp två kedjor... ett klurigt problem.

Hur ser ni på wahlgren?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2019-10-09
Håkkybåkky: Den kedjan du beskriver har egentligen varit en bättre version av 3e men med samma uddlöshet framåt.
Problemet är att vi inte får ut något alls av Jansson i den kedjan. I Lindholm och Kaijsers fall får vi ut det som man kan kräva men tror/tycker vi bör ha en annan kravbild på Jansson.

Miljöombyte på Jansson kanske, sätt honom i andra är mitt förslag.
Testa om Jansson kan utnyttja ytorna Hartmann skapar bättre än Wahlgren.

Tror heller inte Kaijser/Lindholm skulle lida nämnvärt om det var Madsen mellan dem istället för Jansson, deras framgångar har egentligen inget med någon annan än dem själva att göra ändå.

Fallet Wahlgren kan eventuellt bero på hjärnskakningen, såg riktigt bra ut på försäsong och fram tills hjärnskadan.
Förslagsvis reducera istid men låt han spela PP. Väger alldeles för lätt i 5 mot 5 och passningsspelet är för svagt överlag.

Kanske flytta ut honom på kant med E.B och Boyce tills skadeläget ser annorlunda ut, om man nu vill se vad han går för som ytter istället.

Ska man fortsätta ge Wahlgren förtroende som center i Andra måste man flytta runt i första vilket jag ser som ganska osannolikt.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2019-10-09
Håkkybåkky: Jimmy H snackade i senaste Timråpodden om Wahlgren och att man inte heller får glömma att Lundin fick åka lite räkmacka in i sin sensationellt produktiva start, detta på grund av Wahlgrens hjärnskakning. Annars hade Wahlgren spelat mellan Dahlén och Lööke nu i början. Sen kan man ju fråga sig om utfallet blivit lika lyckosamt, jag tror inte riktigt det. Känslan just nu är att Wahlgren kanske hade behövt köra vidare i Västervik en hel säsong och fått utveckla sitt produktiva seniorspel i en lite mer tacksam miljö, än att lyfta en andralina här som inte blir annat än jämförda med förstakedjan hela tiden.

Alternativet är kanske att försöka bygga om lite i kedjorna, typ att lyfta ner Lundin och Lööke i andra med Ohlsson och upp med Hartmann och Wahlgren tillsammans med Dahlén. Detta utifrån hur man startade matchen igår. Är detta då värt för att på något sätt lubricera Wahlgren in i riktig seniorhockey? Jag tycker vi kan unna oss det, åtminstone i 5v5. Testa och se om det får fart på hans cojones. Funkar det inte så får vi nog erkänna att vi träffade lite fel med Wahlgren, åtminstone just nu.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2019-10-09
Håkkybåkky: Om vi någon gång värvar tillbaka Franz Nielsen måste han lira med Kaijser. Tänk att ha en Kaijser Franz-kedja. Då kan man inte förlora. :)
Kommentera