1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581320 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1993355

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2019-10-09
Håkkybåkky: Jimmy H snackade i senaste Timråpodden om Wahlgren och att man inte heller får glömma att Lundin fick åka lite räkmacka in i sin sensationellt produktiva start, detta på grund av Wahlgrens hjärnskakning. Annars hade Wahlgren spelat mellan Dahlén och Lööke nu i början. Sen kan man ju fråga sig om utfallet blivit lika lyckosamt, jag tror inte riktigt det. Känslan just nu är att Wahlgren kanske hade behövt köra vidare i Västervik en hel säsong och fått utveckla sitt produktiva seniorspel i en lite mer tacksam miljö, än att lyfta en andralina här som inte blir annat än jämförda med förstakedjan hela tiden.

Alternativet är kanske att försöka bygga om lite i kedjorna, typ att lyfta ner Lundin och Lööke i andra med Ohlsson och upp med Hartmann och Wahlgren tillsammans med Dahlén. Detta utifrån hur man startade matchen igår. Är detta då värt för att på något sätt lubricera Wahlgren in i riktig seniorhockey? Jag tycker vi kan unna oss det, åtminstone i 5v5. Testa och se om det får fart på hans cojones. Funkar det inte så får vi nog erkänna att vi träffade lite fel med Wahlgren, åtminstone just nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2019-10-09
Knylan: "problemet" med förstakedjan är väl att dessa 3 herrar "måste" spela tillsammans. Dahlén är alldeles för svag i spelet utan puck, men Löcke och Lundin väger upp detta på ett föredömligt sätt samtidigt som de är skickliga nog att spela spelet med puck, de blir liksom oersättliga tillsammans med Jonte. Sedan har vi alltid "if it aint broke dont fix it" faktorn

Vill man se målbilden över hur en modern forward ska spela så följ bara nummer 81 i matcherna, det är otroligt hur mycket han gör för sin kedja. Sen är han dessutom rightare vilket gör att vi kan få ut mer av Dahlén.

Drömmen hade väl varit om man hade kunnat utnyttja Dahlén lite mer som tändvätska åt andra spelare, exempelvis Wahlgren men jag ser det som lite för riskabelt just nu.

Sen ska ju förhoppningsvis Nässén ansluta någon gång också. Skulle vara trevligt att få se vilken typ av spelare han är i Timrå och H.A.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2019-10-09
Knylan: Tycker vi nog för en gång skull skall behålla en kedja som verkligen funkar(Dahlén, Lundin Lööke). Utan att skryta så sa jag redan på försäsongen att man skulle köra på Lundin och Dahlén tillsammans, tyckte man såg kemi redan i matchen mot Storhamar.

Jag ser hellre att man testar Jansson som länk mellan Ohlsson och Hartmann och flyttar ner Wahlgren. Är väl egentligen som du inne på att Wahlgren kanske skulle stannat i Västervik en säsong till och fått förtroende och speltid i en förstakedja. Sen skall också Nässén in i detta bygge, har vi tur är det en Lundin typ som bara är och slänga in i Andrakedjan. Då kommer vi ha angenäma problem framöver på forwardssidan om inte annat.
Kommentera