1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580937 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1995038

Sv: Apropå nånting...
TIK-Lund: Väl utfört arbete!

En snabbreaktion på det där är att man inser vilken hög nivå vi håller på backsidan just nu. Jonathan Carlsson är "sämst" och det är han utan att egentligen ha gjort bort sig. Varesig han eller Hardegård är några underbarn när det kommer till rörlighet men Hardegård är mer kompatibel i spelet med puck och då åker Carlsson ner till sjunde. Då ska man komma ihåg att Carlsson inte alls gjorde bort sig på SHL-nivå så sent som i fjol. Vi har angenäma bekymmer när det kommer till disponeringen av istid på backsidan i det att vi inte har några som helst bränder att släcka utan det rör sig bara om att få något högfungerande att bli ännu bättre.

En förlust av Westerlund skulle bli mycket kännbar dock, vet inte när vi hade en sådan chef senast. Tar sig ur varenda situation och är den enda backen som kan spela med förstakedjan och t.o.m. tillföra ännu mer spets. Jag älskade Hampus Larsson men Westerlund är något helt annat. Seriens bästa back just nu. Men det håller vi käften om och han håller dessutom sin produktion på en så pass beskedlig nivå att han inte river ner några rubriker. Gott så.

Oroväckande att Wahlgren även är svag "på riktigt", rent statistiskt. Hade hoppats på att det bara var något jag själv hittat på. För två år sedan så lirade vi med Karlsson och Olofsson som centrar i de två första linorna, åtminstone framåt slutet av säsongen. Karlsson kan mycket väl bli en riktigt duglig SHL-center och har sedan unga år bedömts ha de kvaliteterna, det skvallrar hans draftposition om. Olofsson kunde lika gärna ha gått i förstarundan, hans potential är odiskutabel (även om det knackat lite för honom sedan dess). Fantastisk i kvalet, 18 år gammal. Utöver dem så fanns även ytterligare centerspets i Lavoie.

Nu har vi Wahlgren och Jansson som våra alternativ, båda 21 år gamla. Båda har några år kvar innan de egentligen ska befinna sig i ett topplag i HA och just nu är jag lite osäker på om någon av dem ens har SHL-potential, då är man tyvärr inte riktigt kapabel för att driva en andrakedja i ett lag med SHL-ambition. Båda skulle nog behöva understöd av en vinge med mer drag av Lööke än vad Ohlsson och Hartmann har isåfall, det vill säga en vinge som är mer spelskicklig. Eller så spelar man Wahlgren och Jansson ihop och ser vad som händer. Jansson centrar och Wahlgren och Hartmann på varsin kant? Nått behöver hända, Wahlgren hade problem med att ens transportera pucken in i offensiv zon i lördags. Om det inte vore för att han tar tekningarna så hade man knappt fattat att det är han som är center.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Vi har verkligen en stark backsida, och tendenserna i spelet visar på att den bara blir bättre.
Jag siar om att det kommer bli mer och mer backmål likt Södrabergs senast. När förstalinan är inne finns det oändligt med yta för försvararna i offensiv zon då fienden alltid ligger med hela laget rätt mot DLL, FredAnte verkar intresserade av att utnyttja detta mer.

Risken finns att det är hjärnskakningen som spökar för Tim.
Är förövrigt helt övertygad om att Dahléns passivitet är direkt kopplad till en rädsla för fler hjärnskakningar, dock har han spelsinne som en übermensch och kan bidra ändå, Wahlgren har det mycket tuffare på den punkten.

Ska Tim prompt spela center i andra så måste vi bryta upp förstakedjan, precis som du är inne på. Däremot ser jag det inte som ett realistiskt alternativ, tycker heller inte Ohlsson som gjort det väldigt bra ska behöva stryka på foten till förmån för Wahlgren.

Nä i min värld får man flytta ut honom som vinge i de lägre formationerna och sedan blir det upp till honom att visa vart i laget han ska spela.
Egentligen tycker jag inte riktigt att Jansson har har förtjänat centerplatsen i 2a mer än Wahlgren men med tanke på att ingen av dem funkar i nuvarande uppställningar så får man experimentera lite. Om inte annat tekar Jansson iallafall bättre.

Vore lägligt att få in Nässén nu
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Håller med om Westerlund. Sån pondus han lirar med och läser spelet grymt. Förhoppningsvis har han fått mersmak av att få lira mycket och få vinna och dessutom har kul med grabbar i samma ålder. Han vore ett riktigt tungt tapp som sagt.

Något behövs dock göras i andrakedjan som sagt. Får vi ihop en andralina som också dom kan producera så kan vi bli en riktig lagmaskin med 4 fungerande kedjor.
Kommentera