1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577864 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2032046

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: En vild gissning hade varit "topp 5" om vi legat 4 med VIK i hasorna...nu är ju 4 det enda troliga, sämsta scenariot. Han är lurig, Nubben.

Har inget att invända mot själva resonemanget (vi har det vi har, och inga pengar att köpa nytt för), men sen nämner ju the Nubbs att han själv skulle vilja "förstärka på tre positioner", typ. Så nog ser han samma sak som vi ser. Men, finns det inte päningan så finns det inte.

Det är lite fascinerande ändå, viken sjuk säsong det här är. Om vi nu antar att topp-4 skulle avsluta dom 9 sista matcherna med samma poängsnitt som man haft omgång 1 till 43 får vi:

Björklöven 121 p
modo 110 p
Timrå 103 p
BIK 99 p

När vi vann serien för två år sen slutade vi på 99 poäng, samma siffra som i år (enligt vår hypotetiska avslutning) hade renderat i en 4e plats. Helt gälet!
Och i fjol vann AIK serien med 109 poäng, och äckliga OIK kom tvåa på 98. 4an Leksand skrapade ihop 90 pinnar men gick upp.

Frågan är hur man ska se ovanstående ur ett kvalitetsperspektiv. Jag tror att vi med säkerhet kan konstatera att i synnerhet Löven är "ovanligt bra" med allsvenska mått mätt. Cannata blev en sinnessjuk träff, och gör att Löven får med sig dom där 3:orna som andra lag missar när spelet går trögt. En segermaskin i den här serien, men hur hanterar dom motgångar? Ska bli oerhört intressant att se dom i kvalet.

modo har gått lite tyngre på slutet, och frågan är om dom lyfter nu med sina värvningar. Fylle-wife-beatern är en chansning. Hans högsta nivå är oomtvistat hög, men det gäller ju att han kommer dit också. Hur hanterar man ett ev scenario där han fått 5 starter och sett högst mänsklig ut? Inte alls omöjligt att modo chokar på slutet. Grundtipset är dock att man trots allt tar sig samman och lyckas bärga en topp-2-placering.

Sen har vi Timrå, som enligt alla estetikens lagar är allsvenskans ijenklien bästa lag. Vi behöver inte köpa allt som har ett par skridskor och en snajdig Elite-prospects-statistik, utan här är det billiga fynd och en snabbt rotad klubbkänsla som gäller. Seriens bästa forward i Dahlén, och en hel hög med potential. Omöjligt att förutsäga var det slutar. Det kan bli mad-rush till en hockeyallsvensk final och 3 raka mot Löven, det kan bli 4a och en usel playoffserie där vi hamnar efter BIK, VIK och Mora. Och allt däremellan. Precis som det ska vara med Timrå, alltså.

Sen har vi BIK som, i vanlig ordning, är med där uppe och krånglar till det. En sinnessjuk sniper i Forsberg, som gjort 28 typ identiska mål (PP, vänster tekningscirkel, pass över, direktskott, rassel), och ett vägvinnande offensivt spel. Sjukt vad dom öser in mål, allihop och hela tiden. 3 spelare som hängt minst 22 kassar!
Men spelet i övrigt är lite mer shoot-out, om än på ett underhållande sätt. Det sprutar in mål både här och där, men mest framåt. Sånt brukar inte funka i ett SHL-kval, men det kan mycket väl ta dom dit. Eller ska vi hoppas på en meh!-avslutning som vanligt?

Sen är då frågan hur kvallen är på övriga lag. Dvs - hur står sig nu topp4-lagens prestationer relaterat till tidigare säsonger? Tja, fan vet. Allsvenskans slagkraft är oerhört svårbedömd. Har kollat på en hel del SHL-hockey i år (behövde nog driva ut demonerna från fjolåret och normalisera ligan igen. Lära mig att se på högstaligehockey utan att ligga i fosterställning och försöka öppna pulsådrorna genom att gnida dom mot soffbordskanten), och rent hockeymässigt är det lite dag-och-natt. Såväl Leksand som OIK har dimensioner i sitt spel som helt saknas på allsvensk nivå, exempelvis stressen i BP (där tycker jag att SHL blivit extremt i år...inte faen var det lika stenhårt tryck på puckhållaren förra säsongen?). Dom är ofta med i matcherna, men torskar till slut. Vilket iofs Timrå var i fjol med, men där var det - i synnerhet vid den här tiden - mer uppgivet så fort det missades framåt men ramlade in ett bakåt.
OIK verkar helt obrydda (dom fattar väl inte bättre, dom äckliga små liven), medan Leksand kämpar och inte räcker till på sedvanligt mas-vis. Just dom sistnämnda börjar dock se sådär kvalmysiga ut, så om inte Tuff-Uff lyckas ingjuta någon form av Lidnersk knäpp i dom ska dom nog komma till kval med den där haren-i-bil-strålkastarns-sken-blicken som vi alla lärt oss att älska.

Men övriga allsvenska lag sa vi. Sämre/bättre/same-same jämfört med tidigare säsonger? Förmodligen ganska så ungefär samma (killgissar jag vilt). Det är nog mest faktumet att vi har två toksatsande köpe-lag som spökar till det. Och att Dahlén åter vill vara snyggast i världen i röd-vitt, samt att BIK har en sån där allt-klaffar-säsong. Hade Löven och modo varit lika skönt usla som förra sässen hade vi legat i topp och tampats med BIK och VIK för att hålla borta tredjeplatsen. Och förmodligen hade de lag som ställts emot SHL-loserserna haft ungefär samma fifty-fifty-chans att avgå med segern.

Ok. Det här blev rätt långt och svamligt va? Shoot me, det är fredag. Och jag sitter ledig och väntar på hantverkare som aldrig kommer. Skäll på dom om det var jobbigt!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
{Bragd-Birger o Smoley}: Skön på-vägen-hem-från-jobbey-fredag-läsning. Allsvenskan är som vanligt svår att förstå sig på. Betydligt mer oförutsägbar än ES. Det enda vi säkert vet om AS säsong efter säsong är att Boförs kommer topp 4 och småjävlas med andra topplag. En reflektion är att Mora o SSK egentligen är bättre än var de huserat hittills.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Det är sannerligen med lite lätt fuktad blick man börjar skymta en tendens i Övikspojkarnas ageranden som mycket väl kan tala för någon form av sprängning. Det är lite som att Foppa och grabbarna klivit in på kansliet och sagt ”vilken fin långsiktig och kontinuerlig satsning ni har där, och vilka backar dessutom! Ni har verkligen dragit lärdom av tidigare misslyckanden. MEN! Visst vore det väl ändå lite härligt att röra om i grytan, nu såhär i slutet? Har ett nummer till en finfin alkoholskadad målvakt här som inte spelat en match på flera månader.” Sen lämnar han tre miljoner i ovikta sedlar på den nyttige idioten Gladers skrivbord och går därifrån.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Jävla fint stycke om Timrå ändå. Vi är ju helt klart underdogen i det här. Vi och Bik. Nånstans är det ju så jävla mycket finare än att värva in två tyska legoknektar, en amerikansk McLovin och nån stor bjässe som är mest känd för att ha slagit klubban i tinningen på en annan stor bjässe.

I mina våtaste drömmar så vinner pojkarna från byn mot en här av dyra importer. Wennerholm skriver om att leksand behövs för att publiksnittet ökar, löven är sååååå värda en framgång och modo lyckades få fram en kille som vann mästarnas mästare. Leifby skriver om för korta shorts, pingislungor och kväkande sportchefer i bar överkropp. Vi blir det lite fula, det som "ingen" vill ha. De som trotsar naturlagarna och skiter i miljonerna. De som går upp fast ingen trodde eller ville det för att det inte bli lika "bra TV".

Sedan, drömmens klimax, sudden i match 6, hemma alltså, mot valfritt motstånd, så avgör JD och man "får" storma isen i ladan igen som man gjorde för 20 år sedan. Casselståhl! Jag har fortfarande dina handskar, du får aldrig tillbaka dem!
Kommentera