1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581120 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2044376

Sv: Apropå nånting...
puffe: Jo det brukar kunna vara så, att det är lite svårt att sälja ut i inledningen av slutspelet om det är så att motståndet i sig inte skänker automatisk dragningskraft. Tar man återigen första Leksandsmatchen i finalen för två år sedan så hade vi 4218 på läktaren och vi fick kritik både från media och folk var uppgivna även i de egna leden.

Visst, det är svinbra för klubbkassan att sälja ut arenan men i något stämningshänseende så ser jag hellre att det är 4218 genuina supportrar på läktaren än att det blir det där uppblandade hopkoket av publik som fullsatta arenor ofta medför. Folk som går på match vart femte år hamnar nu helt plötsligt mitt i klacken och har inte det minsta intresse av att bidra till stämningen utan är bara där för att "ta del" av den. Fullsatt är överskattat, säger jag som inte är klubbkassör.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Klackturister göra sig ej besvär med andra ord.

Håller med dig, det sorgligaste är att just dessa personer är de som har mest åsikter om hur saker "borde" vara - trots att de bara ser en match vart femte år.

Pratade med en spelare tidigare i år efter att de hade spelat bra en längre period och det bara hade varit runt 2800 på läktaren senaste matchen. Jag sa att det var tråkigt att det inte var mer publik och att de förtjänade det. Spelaren svarade att det såklart alltid är kul med folk för att det ger pengar till klubben, men att de brydde sig egentligen inte om det var 1500 eller 6000. Så länge kärnan, som alltid är där, var där.

Säkert en gnutta publikfrieri, men säger nog också en del om hur de flesta ser på det.
Jag tycker generellt att vår sittplatspublik kan vara ganska lam, ställer sig knappt upp vid mål. Med undantag såklart, t ex match 6 mot KHK eller match 1 mot IKO där hela arenan bidrog till ett av de maffigaste tifona jag har sett i en hockeyarena.

Summa sumarum är väl att vår publik är fruktansvärt bra på att sluta upp när det verkligen gäller och att då bidra, men sämre på det när det halvgäller.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Fast å andra ger t.ex. inte 2000 pers något rejält tryck även om det är inbitna påhejare. Till viss del behövs 'annat folk', men de riktiga supporterna behöver vara många i jämförelse. På så sätt dras de flesta andra med i påhejandet, förutsatt att matchen gäller något (annars är det nog svårt). Match 6 mot KHK är ett tydligt exempel.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Genrellt håller jag med, sedan minns man ju också match 6 mot Karlskrona. Det måste vara något av det häftigaste i stämningsväg i modern tid.

Sista matchen mot Nyköping -00 var också fantastisk, även om det då var nästan klart inför sista. Minns en snubbe i pissoaren inför tredje, var förmodligen då i den ålder jag är nu. Han sänkte en halv kvarting jäger i ett svep, slog näven i väggen och brölade: "Nu blir det elitserien pojkar, då kan man fan inte va nykter!"
Kommentera