1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577968 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2046853

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Hassan: Problemet, och det farliga, är att ingen är immun mot detta nya virus. Så smittspridningen är väldigt snabb. Vilket i sin tur gör att sjukvården inte hinner med de som är i riskgrupper och behöver hjälp. Resurserna räcker inte till.
Vi får räkna med all att får detta virus, precis som med alla andra virus.
Men när extremt många får det på så kort tid, så blir dödligheten för riskgrupperna hög pga resursbristen.
Sverige vill ju hellre ha ett längre förlopp på detta, så man hinner ta hand om alla i riskgrupperna. Det som sker när flunsan går i vanliga fall.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HA Slutspelsserien 2020
kulltorp: Såg video på youtube med yngre och medelålders sjuka i USA som fått virus. Dessa hade inga underliggande sjukdomar. De har fått stora problem med lungor. Hujedamig ... hoppas folk förstår allvaret .... En annan sak är att nationalgardet har gått in i delstaten New York med olika åtgärder. Tycker vi borde låta militären sätta upp teststationer i Sverige, Och isoleringsenheter.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
kulltorp: Nä, så är det ju. Jag förstår att man måste minska smittspridningen och ta till alla möjliga medel för att rädda så många människor som möjligt. Helt på det tåget. Dessa åtgärder skapar dock "panik" och gemene man reagerar väldigt starkt, vilket också är förståeligt såklart.

Att däremot springa och köpa på sig kartongvis med handsprit känns ju jävligt korkat. Har jag 30 flaskor i garderoben kommer ju en jävla massa andra människor bli tvungna att knata runt med lortiga händer och peta.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Bland all förvirring kring corona vill jag informera om hur spridningen för covid19 är jämfört med andra sjukdomar (uppdateras löpande, men har varit hyfsat likt sista veckorna). Typ dubbelt så smittsamt som flunsan, om man tittar närmare på siffrorna (avrundas lite skevt här). Men jämför man med mässlingen, som en del puckon vägrar vaccinera sig mot, så är corona inte så illa. Det handlar väl mycket nuförtiden om att många som är smittade kanske inte tror de har corona, eller ens hinner känna av symtomen, innan de för det vidare till någon annan.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
kulltorp: Detta är min bild av det hela också.
Låst ämne