1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581533 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2046961

Sv: HA Slutspelsserien 2020
PezN: Wennerholm är som vanligt bara ute efter att gynna "populära lag". Han väljer lag att skriva proportionerligt med hur mycket intresse det finns kring lagen supportermässigt. Antingen det eller så har han inte alla indianer i kanoten.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rent sportsligt kommer det här inte gå att lösa på ett rättvist sätt. Flytta ner LIF/Oskars är orimligt, eftersom dom inte fått spela om det. Flytta upp lag 1 och 2 i HA? Rimligt till 50% (ett av lagen förlorar garanterat chansen att få spela bort Oskars). Dock vet man inte vilket av de två finallagen som skulle vunnit serien, ej heller om förlorarlaget hade klarat sig i mötet mot kvalspelsvinnaren. Resterande kvallag i HA förlorar med 100% den chans till SHL-plats som dom hade fram till i dag.

Alternativet "skit i allt, vi lägger ner och fryser, nystart i höst" är så klart också helt fel. Oskars/LIF får ett "gratisår", där dom kan slippa det som i princip alla nykomlingar fått gå igenom - mäta sig med dom bästa allsvenska lagen. Detta i ett läge där vi har en topptrio lag som förmodligen är starkast ever. Rent teoretiskt kan då Oskars/LIF tacka för kaffet och använda sina fulla SHL-bidrag till att köpa loss dom bästa spelarna från Löven/Modo/TIK. Samtidigt som dessa lag tar en ekonomisk smäll efter sina satsningar och sannolikt får svårt att ställa motsvarande lag på isen i höst.

På samma sätt drabbas dom allsvenska lagen om man nu, godtyckligt och enkelt, skulle lyfta upp Löven och Modo. Två SHL-lag till som måste fylla trupperna, förslagsvis genom att slåss med övriga SHL-lag (inklusive LIF/Oskars) om dom bästa spelarna i Timrå, BIK, VIK.

Nä, delikat detta. Oavsett hur man gör måste det till ekonomiska manövrar för att kompensera den orättvisa som oundvikligen kommer att uppstå. Skulle Löven/Modo lyftas upp och Timrå (+ övriga kvallag) snuvas på sin chans och blir kvar på den allsvenska perrongen måste det bli en rejäl jävvla kompensation för det. Vi kommer ju bli plundrade både sportsligt och ekonomiskt.

Fan så trist. Vilket jävla antiklimax. Men ja, samtidigt (of course): "det är bara hockey". Det finns annat som ä r betydligt viktigare när en pandemi av den här digniteten slår till. Men det är ändå för jävla trist. Timrå hade något riktigt bra på gång.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Tycker antingen alla 8 lag som fortfarande har chansen ska flyttas upp eller inget.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
thorwald: Wennerholm är biased.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Eller så gör man bara det som är sportligt rättvisast och spelar klart säsongen till hösten, tar ett litet break innan man börjar nästa(som även förkortas en aning).
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
thorwald: Eftersom denna säsong inte räknas så bör IKO och Leksand skicka ner fallskärmspengar nästa säsong med. 😉
Låst ämne