1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582413 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2046995

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Rent sportsligt kommer det här inte gå att lösa på ett rättvist sätt. Flytta ner LIF/Oskars är orimligt, eftersom dom inte fått spela om det. Flytta upp lag 1 och 2 i HA? Rimligt till 50% (ett av lagen förlorar garanterat chansen att få spela bort Oskars). Dock vet man inte vilket av de två finallagen som skulle vunnit serien, ej heller om förlorarlaget hade klarat sig i mötet mot kvalspelsvinnaren. Resterande kvallag i HA förlorar med 100% den chans till SHL-plats som dom hade fram till i dag.

Alternativet "skit i allt, vi lägger ner och fryser, nystart i höst" är så klart också helt fel. Oskars/LIF får ett "gratisår", där dom kan slippa det som i princip alla nykomlingar fått gå igenom - mäta sig med dom bästa allsvenska lagen. Detta i ett läge där vi har en topptrio lag som förmodligen är starkast ever. Rent teoretiskt kan då Oskars/LIF tacka för kaffet och använda sina fulla SHL-bidrag till att köpa loss dom bästa spelarna från Löven/Modo/TIK. Samtidigt som dessa lag tar en ekonomisk smäll efter sina satsningar och sannolikt får svårt att ställa motsvarande lag på isen i höst.

På samma sätt drabbas dom allsvenska lagen om man nu, godtyckligt och enkelt, skulle lyfta upp Löven och Modo. Två SHL-lag till som måste fylla trupperna, förslagsvis genom att slåss med övriga SHL-lag (inklusive LIF/Oskars) om dom bästa spelarna i Timrå, BIK, VIK.

Nä, delikat detta. Oavsett hur man gör måste det till ekonomiska manövrar för att kompensera den orättvisa som oundvikligen kommer att uppstå. Skulle Löven/Modo lyftas upp och Timrå (+ övriga kvallag) snuvas på sin chans och blir kvar på den allsvenska perrongen måste det bli en rejäl jävvla kompensation för det. Vi kommer ju bli plundrade både sportsligt och ekonomiskt.

Fan så trist. Vilket jävla antiklimax. Men ja, samtidigt (of course): "det är bara hockey". Det finns annat som ä r betydligt viktigare när en pandemi av den här digniteten slår till. Men det är ändå för jävla trist. Timrå hade något riktigt bra på gång.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Bragd-Birger: Det kan vara delikat. Om man lyfter in en massa hypotetiska framtida händelseutvecklingar som vi aldrig kommer få reda på. Eller så är det lätt, vi stryker "om utifall" och konstaterar fakta här och nu, där vi står. Och klipper vi nu är Modo och Löven dessvärre de två bästa allsvenska lagen
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Bragd-Birger:

Lägger in min kommentar från modoboken då kanske inte alla är där och läser. Så här ser jag på det och mina tankar kring att säsongen nu ställs in. Intressant att diskutera detta mellan våra olika klubbar och fans. För det är ju faktiskt vi supportrar som nu blir drabbade och blåsta på bästa tiden på året:

Då kom det väntade beskedet som jag trodde redan igår och i onsdags. Detta är ett klokt beslut, att genomföra slutspel utan publik är bara fel.

Tycker inte heller att något lag ska flyttas upp, däremot borde ekonomisk ersättning utgå till de lag som drabbas.

Att nu folk skriker på direktuppflyttning är bara egoistiskt, löven har i dagsläget inte förtjänat att gå upp mer än något annat lag i topp-8.

AIK visade i fjol att det går alldeles utmärkt att vinna en serie och sedan förlora när det gäller, samma kan hända för Löven, Modo och övriga lag i topp-8.

Det är bara bita ihop och gilla läget, har man en sund satsning, bra organisation, stabil ekonomi så kommer man klara denna typ av extrema händelser och komma tillbaka redan nästa år och utmana. Det är lite som på börsen där man ju i kris kommer se vilka som är stabila bolag, de dåliga bolagen och investeringarna kommer skakas ur trädet.

Det tråkiga i detta är de nya spelare vi fått som hjältar i Tambellini, Bartosak, Hedberg, Berglund mfl kommer troligen vara förlorade.

Men det kommer nästa säsong en ny chans att få nya favoriter.

Det är rätt beslut att ta, att genomföra ett slutspel utan publik är det sämsta alternativet och tror att det kommer skada sporten mer än att ställa in säsongen.

Nu får vi visa hockeysverige vilka som är de bästa fansen och stötta klubben ekonomiskt genom detta så vi kan bygga för att utmana nästa år då det finns en garanterad plats.

Som tillägg tycker jag inte vår VD ska gå i fällan och officiellt kräva avancemang, han kan jobba i det tysta. Men låt löven stå för bitterheten utåt. Vi har en fantastisk situation om uppflyttning blir av, vi är två:a och man kan inte flytta upp ett lag, utan måste ta upp två och då är vi det naturliga valet. Låt löven vara de som skriker och hörs om oträttvisa förhållanden och lägga sin energi på det, blir uppflyttning av lag kommer vi åka med upp. Vår VD kan fokusera på viktigare saker som ekonomi och organisation för nästa säsong, och stötta Hellkvist och Glader i truppbygget. Hoppas många spelare känner att detta inte var sättet det skulle sluta på och vill ge det en chans till.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Bragd-Birger: varför inte bara stryka säsongen och Leksand/Oskarshamn får även i år betala fallskärm till Allsvenskan men dock inte bara till Mora och Timrå utan även att övriga lag får del av kakan?

Eller om man nu tar upp modo/löven. Låt alla fyra lag betala fallskärm? Kommer säkert bli en bedrövlig kvalité på dom fyra sista lagen i SHL men dom får ju iallafall spela i SHL 😅
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Bragd-Birger: Tror till 100% att om man väljer att stänga serien så finns det inga alternativ än att bara låtsas som att säsongen aldrig har hänt.

Man kan som du säger inte bara flytta upp Löven och Modo utan att de sportsligt gjort sig förtjänta av det, man kan heller inte flytta ned IKO/LIF utan att dom sportsligt förtjänar det.

Flyttar du upp lag på något sätt utan att spela om det så kommer det innebära att alla lag i slutspelsserien också kommer kräva automatisk uppflyttning. Då är den enda rimliga lösningen helt plötsligt att SHL spelas med 22 lag. Vilket lämnar HA på 8 lag och då ska med andra ord MINST 6 lag från HockeyEttan plockas upp till HA.

Nej det finns nog fan ingen lösning på det här förutom att tacka för en rolig grundserie och se fram emot nästkommande år. Tråkigt för framförallt Björklövens supportrar, då de har varit överlägset bäst och ändå sannolikt hade kunnat vinna ett Direktkval, däremot att låta Modo glida in i SHL på en räkmacka hade inte varit försvarbart, då de inte har varit överlägsna och samtliga lag i slutspelsserien sliter som djur för att spela play-off mot vad som ändå kan förmodas vara Modo. Modo hade heller aldrig varit okej med att Björklöven flyttas upp och inte dem, etc.. Oavsett hur man gör så kommer någon att bli behandlad felaktigt och DET är en situation man inte har råd att hamna i från förbundets sida.

Antingen så ger man ALLA lag en fribiljett till det man teoretiskt sportsligt kan uppnå, eller så gör man ingenting.

Jävla skit, hoppas vi går upp 20/21.
Låst ämne