1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580492 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2047735

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Kan tänka mig att LIF och Oskars skulle suttit mycket tryggare i båten nu om spelet stoppats någon vecka tidigare, innan serien avslutats. Då hörde dom ju lika mycket till SHL som Lule eller Frölunda.
Men nu hann man spela klart, och då har vi ett annat läge. SHL består nu av 12 klubbar, och LIF:s/Oskars serietillhörighet ska avgöras genom kvalspel.

I mitt tycke borde LIF/Oskars spela i HA till hösten. Fördela pengarna för 2 SHL-lag på klubbarna i kvalet. Mest pengar till LIF/Oskars så klart, därefter ett mindre belopp till de två allsvenska finallagen, sedan en fallande summa från lag 3 och nedåt.

Inför sedan en temporär kvalmodell för nästa säsong där upplägget i princip följer årets, dock utan att något lag ska kvala mot ett SHL-lag. Dvs: vinnaren av den allsvenska finalen går upp direkt, likaså laget som vinner serien mellan allsvenska finalförloraren och kvalserievinnaren.

Inte perfekt på något vis, i o m att SHL i praktiken blir en stängd liga. Å andra sidan ger det arbetsro inför en säsong som mycket väl kan bli väldigt rumphuggen pga Corona. Det är ju inte på något sätt givet att säsongen drar igång som vanligt i höst.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Bragd-Birger: Oskars har redan släppt sina 5 transatlanter varav den amerikanske poängkungen Tyler Kelleher. Dom kommer inte tillbaka för ett eventuellt kvalspel. Och Oskars är beredda att ta konsekvenserna av detta enligt deras generalmanager.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Bragd-Birger: Jag kan hålla med ... de har ju spelat 52 omgångar och ligger på kvalplats. Det är en svår situation. Hoppas de löser allt på ett bra sätt.
Låst ämne

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Bragd-Birger:

Det jag gillar i ditt förslag är den ekonomiska modellen för att kompensera klubbarna.

Största frågan för mig är inte vilken serie lagen ska höra till eller vilka som ska upp och ner, utan största frågan är hur man skyddar klubbarna med svag ekonomi och hittar en lösning kring ekonomisk kompensation, dom har redan tufft i ha.

Ta bik eller Västerås som exempel, dom har haft det tufft under säsongen, slutspelsserien var deras chans till lite extra intäkt. Bägge klubbarna åker på en bortamatch som genererar extra kostnad men fick ingen chans att ta igen detta på en hemmamatch.

Timrå, modo och löven står nog bättre rustade även om det blir tungt och dom måste kapa lite i budget nästa år och det blir ett hack i satsningen mot shl, då man måste ta 1 eller 2 år att ta igen tappet.

Därför gillar jag ditt förslag trots att jag egentligen inte vill se någon rörelse mellan serierna i detta läge. Men som du säger kan man ta tv pengarna och sprida ut på alla ha lag, självklart viktat på nått sätt.

Andra alternativet är att låta Lif och iko vara kvar i shl, ta från alla lags tv pengar och tryck ner i systemet, även ner till div 1. Men detta kommer ju storklubbarna i shl aldrig acceptera.

Dock lär väl cmore sätta stopp, vi får inte glöma att dom betalar för ett visst antal matcher mm i shl. Tror nästan cmore är de största hindret för konstruktiva förslag då dom har ett avtal och stort vinstintresse och stort inflytande över svensk hockey tyvärr.
Låst ämne