1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580432 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2049640

Sv: Silly Season 2020-2021
T T: Jag är evigt tacksam att Bratten stannade och gav oss chansen att få vara med och slåss om avencemang direkt efter degradering. Slår vi däremot ut hans totala spel över säsongen så ser jag honom inte som oersättlig. Han har grym potential, högre än Haukeland. Däremot så hade Hauken en högre lägstanivå säsongen vi gick upp än Bratten denna säsong.

Jag tror att Bratten däremot hade steppat upp rejält till nästa säsong om han stannat kvar, nu när han vet vad som gäller som förstemålis. Men tycker att ta steget till Finland är rätt. Högre nivå på topplagen där än i HA och få rollen som förstemålis, vilket han förmodligen inte fått i SHL.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Skriver under på ditt inlägg till fullo. Brattström verkar vara en otroligt bra snubbe och har en potential som säkert kan ta honom till NHL inom relativt snar framtid, men utifrån vårt lite mer egoistiska perspektiv så är han precis som du skriver inte oersättlig i dagsläget. Det var en chansning att satsa så hårt på en 22-årig keeper inför den här säsongen, men hans potential gjorde ändå att det kändes värt det (sen är väl frågan om vi ens hade något alternativ med tanke på att vi kom ut på HA-spelarmarknaden först efter degraderingen i april). Vi fick aldrig riktigt den där sanslösa stabilitet som Haukeland gav oss, men Bratten växte allt mer under säsongen och det hade varit minst sagt intressant att se honom i playoff-hockey. Min känsla inför slutdelen av säsongen var dock att vi skulle få det svårt att hävda oss mot Löven/Modo då de hade en helt annan rutin och nivå på målvaktsspelet.

En jävla kanonkille som sagt och jag köper det här klubbytet rakt av. Han fixade sin första "riktiga" seniorsäsong med bravur och testar nu något nytt för att ta ytterligare kliv. Inte oväntat överhuvudtaget och jag antar att Nubben haft detta med i beräkningarna hela tiden. För vårt vidkommande så hade det suttit riktigt fint att hitta en förstekeeper som befinner sig i ett liknande läge som Haukeland gjorde inför 17/18. En målvakt med några seniorsäsongen under rocken men som "fastnat" lite och är i behov av en reboot.

Nu har Jacob Johansson kontrakt med LHC även för nästa år, men det känns väl lite som att Linköping borde se över både ett och annat för att få snurr på grejerna. Vi registrerade honom som tredjekeeper precis före transferfönstrets stängning i vintras och det skulle inte överraska mig om den lurige Nubben såg något lite extra i den dealen.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Tänk dig själv mentalt som spelare vad han med fler varit med om under dessa få år, man lär ju ska vilja ha helt ny energi, nytändning som en morot för att orka ge 100% igen och känna att man älskar det man gör, att återförenas med Gallos och Karlsson samt få prova helt ny liga lär inte va fy skam. Tippar på att ingen håller med dig
Låst ämne