1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581231 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2053579

Sv: Silly Season 2020-2021
kulltorp:

Har personligen inte något negativt att säga om den klubbkänsla han visar upp, det är beundransvärt i dessa tider när alla agenter och spelare jagar det feta kontraktet och ville spelare högre och högre upp, detta ska Dahlen har cred för då han förra säsongen kunnat spela SHL, NLA eller liknande liga istället för AHL.

Det enda märkliga är att försöka förstå resonemanget att ta ett år till i allsvenskan. Han har ju som sagt inget mer att bevisa i denna liga. Han har producerat ca 1PPG tidigare två säsonger och stod för mäktiga 1,5 PPG denna säsong. Han är precis som en del andra för bra för denna liga.

Är denna liga rätt plats för att fortsätta utvecklas och ta nästa steg i sin personliga utveckling, eller har han fått ut max av denna liga och vad Timrå kan erbjuda?

För att utvecklas måste man träna med bättre spelare, spela mot de bästa kväll efter kväll, behöva tvingas att ligga på 100% byte efter byte. Får man detta i HA, är nivån på träningar i Timrå där man möter backar som Carlsson och Westerlund samt att spela match mot att AIK som håller div 1 kvalitet, eller västervik, kristianstad, almtuna det bästa sättet att sikta mot att bli en stjärna i SHL eller NHL. Risken är att det blir lite för bekvämt och att man inte behöver inte ligga på 100% för att dominera. För vi får väl alla anta att NHL är det personliga slutmålet för honom också. Det är alltid en risk med att stanna för länge efter en supersäsong, vad händer om det går trögt för laget och honom och han hamnar på 50p, många utifrån kommer nog tycka att han gått bakåt i utvecklingen då och detta kan leda till ännu mer press och stress kring honom som person, alla väntar ju sig att utvecklingen ska gå framåt och stannar han så är ju förväntningarna att poängrekordet ska ryka nästa år.

För mig handlar det inte om klubbhjärta när extremt bra spelare lämnar för att de måste, ta Berglund, Norlinder, Hedberg, Olofsson som varit hos oss, klart de måste lämna för att ta nästa steg oavsett hur mycket klubbhjärta de har. Olofsson gick ju till VF när vi åkte ut, det var helt rätt steg för honom då han utvecklades enormt och nu fått en riktig fin karriär i NHL, det kommer Modo ha nytta av den dagen han vänder hem, och ingen modoit klandrar dess för att de "måste" framåt. Hade vi spelat i SHL och de lämnat hade det så klart varit en helt annan diskussion.

Däremot så visar ju t.ex Rosdahl/Olofsson inget vidare klubbhjärta när man har kontrakt samt nyss skrivit ett nytt kontrakt och ändå drar för att som bäst bli en spelare i en tredjekedja i SHL. Där hade man gärna sett lite klubbkänsla och att de tog en säsong för att bli riktigt ledande spelare.

Så detta är ingen diss mot Dahlen som person, det är mer funderingar kring utveckling av spelare och hur tankarna går inför hans klubbval för nästa år. Dock så är det bra ifall han stannar då det blir mer fokus på HA som liga.

Men det är hans karriär och hans val, det han väljer att göra är hans ensak och det är också han som är ansvarig för de val han gör och hur de påverkar hans karriär positivt och negativt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Rytter: pissmyra ta med dig JFK och polisanmäl domare nä modo torska och Dahlén för att han inte lämna Timrå IK haha
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Rytter: jag tror tvärtom att det kan vara alldeles utmärkt för Jonte att ta ett år till i allsvenskan.
Sett till närkampsspel och jobb utan puck såg han klart sämre ut än säsongen vi gick upp. Någonting hämmar honom. Om det är hjärnskakningarna eller något annat vet jag inte, men får han inte ordning på dom bitarna kommer han aldrig att spela i NHL.

Kommer han utvecklas mer på dessa områden i SHL eller i Timrå? Det beror som sagt på vad det hänger i. Behöver han trygghet och massa tålamod från klubben, tja...då är nog Timrå ett alldeles ypperligt alternativ.

Dessutom: den estetiska aspekten. Ingenting klär #54 bättre än röd-vitt. Can't fuck with facts.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Rytter: Ditt resonemang är ju helt korrekt. Jag tycker du tar upp mycket relevanta frågeställningar på ett relevant sätt. Tack!

Men som du själv är inne på, vi vet ju inte hur han tänker runt detta. Men spekulera kan man alltid.

Jag tror, att unge herr Dahlen har ett tankesätt runt sin hockeykarriär som inte liknar så många andras. Klart killen vill till NHL, men inte till vilket pris som helst och det kan få ta den tid som behövs. Och skulle han inte nå dit, vilket jag själv inte tror, så är det ok ändå. Han kanske är en Jörgen Jönsson som spelar hela sin karriär i Timrå. So what! Respekt!
Låst ämne