1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580616 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2060263

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Läste en artikel precis där Samuelsson uttalar sig om att han sökte en förstecenter, därav skulle Liljewall få en mindre roll. Frågan är då, borde inte vi ha större ambitioner än så med då?
Jag har inte jättekoll på Liljewalls styrkor och sådär, men jag tror ju knappast han kommer till Timrå för en undanskymd roll heller. Då står vi ju ändå där med Lijewall, Madsen och Lundin som centrar i dagsläget. Jag skulle gärna som du se ett sexigt centernamn med offensiv uppsida i första hand.

Sen kanske Nubben redan räknat in Lundin som sin förstecenter, kanske det som lockat han till att stanna tom?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Jag har dålig koll på Liljewall också och hade nog aldrig gissat mig till att vi är intresserade om nu inte ST gått ut med det. Det känns helt främmande att värva spelare som befinner sig några år efter sin prime när i stort sett det enda vi gjort på senare år är att värva spelare som ligger flera år FÖRE sin prime. Nya och intressanta tider, tror vi behöver hitta en mix mellan ungt och gammalt också. Liljewall känns dock väldigt mycket som att det isåfall är en rutinerad ledare vi plockar, sen har han ju producerande egenskaper utöver det också förvisso.

Vi får väl se. Det sägs ju att Nässén är med och kör med laget nu, om det stämmer så blir han givetvis kvar. Då ska han in i den där mixen också, vilket då gör att vi isåfall har Lundin, Liljewall, Nässén och Madsen som de solklara centrarna i uppställningen. Riktigt hög klass på det. Allt beror lite på hur mixen blir, under förra säsongen så led vi av att vi hade för få bra centrar vilket gjorde att Lundin och Madsen fick dra ett enormt lass. Lundin både kan och ska spela mycket men att ibland ligga över 25 minuter kanske skvallrar lite väl mycket om hur pass mycket såna som Wahlgren och Jansson egentligen sprack.

Det är kul att väcka frågan om Lundin som något annat än en förstacenter även om det vore en rejäl skräll om så blir fallet. Den som eventuellt skulle kunna utmana på den positionen är Nässén tror jag, men låt oss hoppas att Lundin fortsätter att vara den solklara ettan, det betyder isåfall att han gör en lika bra om inte ännu bättre säsong än senast. Det viktigaste är att vi blir starkare i övriga kedjor.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Vett inte om det behövs en utpräglad center i en 4 kedja , ung spelare som har spelskicklig kan lotsas in som center eller V/H forward kan göras om till center för det har vi sett förr .
4 kedjans uppgift är att av lasta och tjecka .
Låst ämne