1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578034 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2060278

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Jag har dålig koll på Liljewall också och hade nog aldrig gissat mig till att vi är intresserade om nu inte ST gått ut med det. Det känns helt främmande att värva spelare som befinner sig några år efter sin prime när i stort sett det enda vi gjort på senare år är att värva spelare som ligger flera år FÖRE sin prime. Nya och intressanta tider, tror vi behöver hitta en mix mellan ungt och gammalt också. Liljewall känns dock väldigt mycket som att det isåfall är en rutinerad ledare vi plockar, sen har han ju producerande egenskaper utöver det också förvisso.

Vi får väl se. Det sägs ju att Nässén är med och kör med laget nu, om det stämmer så blir han givetvis kvar. Då ska han in i den där mixen också, vilket då gör att vi isåfall har Lundin, Liljewall, Nässén och Madsen som de solklara centrarna i uppställningen. Riktigt hög klass på det. Allt beror lite på hur mixen blir, under förra säsongen så led vi av att vi hade för få bra centrar vilket gjorde att Lundin och Madsen fick dra ett enormt lass. Lundin både kan och ska spela mycket men att ibland ligga över 25 minuter kanske skvallrar lite väl mycket om hur pass mycket såna som Wahlgren och Jansson egentligen sprack.

Det är kul att väcka frågan om Lundin som något annat än en förstacenter även om det vore en rejäl skräll om så blir fallet. Den som eventuellt skulle kunna utmana på den positionen är Nässén tror jag, men låt oss hoppas att Lundin fortsätter att vara den solklara ettan, det betyder isåfall att han gör en lika bra om inte ännu bättre säsong än senast. Det viktigaste är att vi blir starkare i övriga kedjor.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Fick en fråga om Liljewalls egenskaper i Brynäsboken men tar det hellre här. Hans skridskoåkning räckte inte riktigt till i SHL men han har många positiva egenskaper. Han är en pådrivare, gör alltid jobbet åt båda riktningar, stark i närkamperna, tar gärna kampen framför målet och kan spela alla spelformer. En riktigt bra allsvensk spelare och en riktigt bra lagspelare. Märkligt att Samuelsson inte förlänger honom i SSK men antar att de har andra prioriteringar och kanske vill ge t.ex Hugo Gustafsson en ännu större roll nästa säsong.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Lundin spelade ju till och med lite boxplay. Så nog gjorde han skäl för sin timlön ifjol. Kan dock hålla med om att man kanske inte kan ha honom på 25min/match.

Hade glömt överkörningen han åkte på i sista matchen. Oj, så arg jag var. Ber om ursäkt till mänskligheten för mina ordval. Det var dock inte smällen i sig utan det faktum att jag från rad 12 såg att han var medvetslös men fyra domare lät spelet fortgå.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Ja Liljewall skulle ju faktiskt om det slår väl ut bli vad Hilding var för Oskarshamn när de slog ut oss . 😊
Låst ämne