1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580355 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2060647

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Jag tror inte det spelar så stor roll vilken av det blir, man måste ha ett försvar som hjälper målvakten. Försvarsspelet har varit dåligt i flera år, med att spela fast sig i egen period eller med livsfarliga diagonalpass ur egen zon som allt för ofta blir klockrena indianare. Om detta är backarnas fel eller tränarnas. Avsaknad/fel av spelsystem eller ett gammalt tänk när spelet inte gick lika fort låter jag vara osagt. Kolla bara på när vi hade Svedberg, jäkligt bra måltid med en svaghet på plocken, där måste försvaret täcka upp, det funkade ju bra i Djurgården för honom.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Villervalla: Jag kan inte riktigt hålla med om att försvarsspelet varit dåligt, däremot har vi lidit av att svårigheten att bygga en väl avvägd enhet som i sin tur är en direkt följd av att vi behövt byta ut i stort sett hela backsidan under de senaste två åren. I år är första gången vi får spinna vidare på något hyfsat välfungerande och att dessutom få göra det i samma serie. Därför är det också noga med vilken målvaktsprofil vi väljer. Johansson vill ta nästa steg i sin karriär, Söderström "behöver spela" då han varit helt trasig. Ambitionsnivån hos laget i övrigt rimmar bättre med Johansson som jag ser det.

Svedbergs säsong har det skrivits spaltmeter om här inne, jag har mest landat i en insikt att han rent procentuellt var den sämsta förstamålvakten som spelat i ligan på tio år. Detta gör han bakom ett försvar som absolut inte var så dåligt, vi var inte ens det sämsta laget den säsongen. Sett till rena siffror då, vilket säger ganska mycket sett över en hel säsong. Sen är Svedberg en jävligt skicklig målvakt i övrigt, men då i en annan kontext. Sammantaget blev samarbetet allt annat än bra, vi skulle ha kört mer på Brattström som kanske på ett mer kompatibelt sätt "lirat" med lagbygget i övrigt. Men det är en omöjlig uppgift att hålla en nykomling ovanför kvalstrecket sett över en hel säsong ändå, det kan vi nog nästan fastslå vid det här laget. I slutändan var vi marginaler från att hålla oss kvar och då hade det mesta fallit i glömska nu. Vi kunde ha hanterat den där SHL-säsongen på så många andra sätt, men kvalat hade vi tveklöst fått göra ändå.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Villervalla: Svedbergs problem var fler än bara hans schweiziska plockhandske, han var inte riktigt ”där” mentalt och han var nog inte rätt person att leda ett nederlagstippat allsvenskt lag i SHL. På samma sätt är det roligt att höra fler och fler spelare som vittnar om att det är roligt och motiverande att spela i Timrå. Helt övertygad om att det kommer att bidra till att vi snuvar rikare lag på värvningar.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Villervalla: Förvisso men det såg ju faan så mkt bättre ut med Bratten i mål istället för Trainwreck-Svedberg
Låst ämne