1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581116 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2065498

Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Jag tror faktiskt inte att det är så vansinnigt optimistiskt, däremot lär det stanna vid åtta backar om Nubben håller det han tidigare sagt. Sen kan det säkert fyllas på längs vägen, eller bytas ut på någon position. Stämmer det som sägs att Lander lämnar och Westerlund och Albin Carlson blir kvar så har vi isåfall sju backar med Per Svensson inräknad. Den sista backplatsen bör då vigas till ett nyförvärv, vilket är den logiska följden av Nubbens prat om "2-3 nyförvärv" bland backarna. Det bör med andra ord stanna vid två nya på backsidan totalt, och ska Nubben kunna vidimera vår satsning bör då detta vara ett meriterat nyförvärv som i hög grad ska mönstra in bland de två första backparen. Min sammantagna bild av det hela skulle isåfall innebära ungefär denna rangordning:

1. Hardegård/NY
2. NY/Hardegård
3. Westerlund
4. Svensson
5. Albin Carlson
6. Ragnarsson
7. Lerebäck
8. Jonathan Carlsson

Frågan är ju bara vad i jesu namn som går att hitta på den där sista nyförvärvspositionen. Det tisslas och tasslas om att man är på jakt efter en "toppback", därav placeringen på plats ett eller två. Men ska jag hålla mina egna allt mer skenande förväntningar stången så hänfaller jag gärna till att tänka att det mer kan handla om en back som hör hemma i Svenssons skikt i rankingen. Vi får se, tråkigt att spekulera är det då sannerligen inte.

I stunder av ren skörlevnad så är det dock kul att sväva iväg lite och ge sig ut på oombedd backjakt. Backar och centrar känns som det svåraste att hitta, stämmer de centerrykten som florerar så har vi det minst sagt gott ställt på den fronten. Då återstår med andra ord en back och med tanke på att det ramlade in 400k från ingenstans alldeles nyss så tänker jag mig att de pengarna borde gå att vifta med om man vill hitta någon som på pappret kan uppfattas en aning överkvalificerad. Jesse Graham klev in i KalPa i november och kom sedan att spela mest av samtliga spelare i laget. Den naturliga ordningen numera är ju att många går från HA till Liiga och sedan SHL om allt går bra, men samtidigt vill jag tänka att Graham kanske inte riktigt hunnit göra sig högintressant för SHL-lagen på bara 40 matcher. Han snittade en halv pinne per match vilket är bra men inga brutala siffror, däremot har han finfin underliggande statistik. Kan vara ett sånt där namn som typ Oskarshamn kan nappa på, men med tanke på de där extrastålarna vi har nu så bör det inte vara helt utom räckhåll att kunna locka med såväl stålar som "chans att vinna" vilket är precis sånt nordamerikaner brukar gilla.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Då är vi egentligen mer överens. Det är bara hierarkin mellan backarna som jag inte håller med om. Själv sätter jag Lerebäck före Ragnarsson och A Carlsson före Fille filur.

Sedan vill man ju gärna att Harde ska stå som 2a för det betyder ju att Anton Strålman får plats. Eller nåt...
Låst ämne