1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581127 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2088362

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2020-10-14
TIK-Lund: Till stor del sant, så klart. Vi bör kanske inte motorsåga sönder föreningen efter en plattmatch mot ett jobbigt Tingsryd borta.

Med det sagt...så, nä. Det var en ren pina att bevittna. Alldeles för dålig inställning överlag. Det syntes att spelarna tänkte att "det ordnar sig, snart sprutar någon in lite mål". Noll ödmjukhet. Och det är provocerande att bevittna.

Jämför med Löven. Precis som vi stora delar av laget kvar, uppgraderingar och NHL-lån. Dom har varit redo sen omgång 1, och ligger lååångt före övriga lag i serien. Tydlig spelidé, konsekvent och noggrant. Tror inte att dom kommer att glida in till match på samma sätt som Timrå gjorde i går ens om dom leder serien med 20 poäng.

Hoppas att det här blir en viktig örfil och läropeng. Det går inte att mysspela och lita på att den offensiva spetsen fixar 3 poäng. Won't do, inte ens mot lag som förväntas hamna på den undre delen av tabellen.

Förväntar mig omtag och en betydligt habilare insats i morgon. Passningsspelet måste upp minst 5 snäpp. Och spelarna måste vilja in i duellerna, och in i skiten framför mål. Sluta sarggnugga och nöta sönder isen i rundlarna. Är det igelkott framför deras mål - upp med pucken på back, in med två gubbar framför mål. Grisa in puckjävlarna och tvinga det andra laget att öppna upp.
Och: hitta tillbaka till dom snabba kontringarna från säsongen 17/18. Det är för snirkligt och omständligt nu, precis som ofta även förra säsongen (undantaget firma Madsen-Zeb).
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2020-10-14
Bragd-Birger: Det har sett ut såhär mot lag som inte vill spela i hundra år nu.
Backa lite så finns motsvarande inlägg efter Västervik, KIK, Tingsryd, Troja, Pantern etc etc, och alltid gjort, även efter vinst.

Det är problematiskt för Timrå möta lag som bara ligger rätt och kontrar, i synnerhet när PPt inte fungerar.

”In på mål och grisa in puckarna” är inte skitenkelt mot lag som inte släpper igenom skott.
Inte ens Ohårdes berömda höstlöv letade sig igenom muren av passivitet.

Hur mycket gick i täcket eller ut vinkel igår?

Finns en anledning till varför lag med lägre budget väljer detta spel, just för att det ger dem möjlighet att ta poäng på spelande diton i kanske 3 av 10 matcher.

Samma visa varje gång, år ut år in efter detta typ av motstånd. Klyschorna haglar, motivation slår klass, hårtorkarna begärs ut, alla bör avgå och den enda som får godkänt är eventuellt Huss + den där backen som satte en snygg tackling i 4e minuten.

Match 4 är dock lite väl tidigt även för Timråboken.

Förhoppningsvis är allt glömt och förlåtet 21.30 imorgon, tills vi möter nån annan ”säker 3poängare” såklart, då är vi tillbaka på ruta ett, allt är skit, ingen åker skridskor, hösten luktar illa och Albin Carlsson har för långt hår, och framförallt måste Nubben agera.
Låst ämne

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2020-10-14
Bragd-Birger: Bra skrivet! Och imorgon är det fredag, ny match, en stänkare och en vinst! Kan det bli bättre! 👍
Låst ämne

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2020-10-14
Bragd-Birger: Instämmer till fullo, bra inlägg!
Låst ämne