1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581715 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2112583

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Jag tror att utredningen kommer att komma fram till att det saknas bevis. Man lägger helt enkelt ner den och Löven kommer att få leva med spekulationer resten av säsongen. Varje förlust framgent kommer att nagelfaras och spelare, ledare och alla andra i Björklöven kommer ständigt att få stå till svars för det här. Sånt kan ju suga bara det.

I min bok låter det jävligt orimligt att man lyckas hitta ett gäng spelare, ledare och whatever som är redo att sätta sin karriär på spel. Räcker ju med att en enda spelare säger nej till frågan när den kommer.
"Öh, du - vi är ett par grabbar som tänker fiffla med beting. Vi tänker lägga oss mot Mora. Är du på?"
"nej - aldrig i livet!"
Fucked. Ridå ner. Game over.

Men jag kanske är naiv? Money talks, och allt det där. Folk har ju förstört sina karriärer i århundraden när en liten möjlighet att roffa åt sig lite pengar dykt upp.

Spännande att se om det här bara stannar vid en utredning eller om nått kommer fram. Hur det än är kommer löven att få leva med spekulationer i en väldigt lång framtid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Fast nu tror jag inte det är så det fungerar med matchfixning generellt att spelare går ihop och gör det tillsammans. Det är snarare kriminella ligor som tar kontakt med spelare som dom tror att dom kan övertala. Antingen bra research, hållhake om otrohet, spelmissbruk osv. Eller rent utsagt hot mot sig själv eller sin familj.

Jag spekulerar bara men det är inte säkert att spelare som ”lagt sig” den här matchen kände att dom hade något val pga diverse saker.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: Samtidigt - skriver jag till mig själv - är det ju jävligt svårt som enskild individ att ordna fram en läggmatch. Möjligtvis som målvakt då. Som utespelare blir det ju svårare.

Oerhört spännande, faktiskt. Tragiskt i kosmisk storlek om det stämmer. Men väldigt många spännande frågor att få svar på.

Inte minst (OM det nu stämmer) vilka konsekvenser det får för föreningen och ligan.

Så; nu ska jag vara tyst i diskussionen tills det kommer nått mer kring utredningen. Man är ju oskyldig tills motsatsen är bevisad.
Kommentera