1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581612 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2126074

Sv: Apropå nånting...
TD: Extremt få bottenstrider i SHL har nog avgjorts efter 30 spelade omgångar, men att ett av två kvalande lag kommer vara en av de etablerade klubbarna känns väldigt sannolikt. Leksand började bygga något bra redan förra året och har – till slut, efter 20 år! – lagt stålarna på rätt saker. De stärkte organisationen med rätt kompetens och har dessutom fått otrolig utväxling på deras stjärnförvärv. Mycket imponerande. De började i rätt ände den här gången och det verkar fungera.

Överlever Oskars 52 omgångar ovanför strecket så ska de givetvis också ha all kredd, men det brukar skita sig till slut för lag av deras typ. Några vinststreakar här och där, sen kommer det ett gäng torskar i precis fel läge i slutet av säsongen. Mora var även dom uppe över strecket (med hyfsad marginal vill jag minnas) vid den här tidpunkten säsongen 18/19, då var de inne på sin andra säsong och hade ändå förstärkt laget rejält från deras debut-år. Sen lade LHC in en växel till med tio matcher kvar, Mora föll ner under strecket och sen kom helveteskvalet där Leksand gick upp utan att egentligen ha varit speciellt bra på hela säsongen.

Lärdom: gå upp i SHL, be till gudarna att du överlever första säsongen via kval, förstärk så mycket det bara går (på i stort sett alla positioner), hoppas att du får otrolig utväxling av de förstärkningarna inför år två och – framförallt! – hoppas på att någon etablerad drake fullständigt kukar ur. Oskarshamn kommer absolut inte hålla sig kvar på egen kraft utan kommer helt och hållet vara beroende av att LHC/HV/BIF/MIF ställer till det för sig själva. Och det är fan inte omöjligt, ett år som detta. Inte på något sätt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Nu kommer ju inte Timrå att möta något SHL lag i kvalet utan bara lag ifrån hockeyallsvenskan. Vinner vi serien får vi välja lag både i kvartsfinal och semifinal. Vilka väljer vi är frågan bland lag 6-10?

"Hockeyallsvenskan 2020/2021 blir den 22:e säsongen av Hockeyallsvenskan i dess nuvarande form som Sveriges näst högsta serie i ishockey. Nytt för säsongen är att slutspelet spelas som en cup. Lagen som placerar sig på plats 1–10 i seriespelet går vidare till slutspel. Lag 1–6 går direkt till kvartsfinal, medan lag 7–10 spelar åttondelsfinal där 7:an möter 10:an och 8:an möter 9:an. Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre matcher där högst placerade laget börjar hemma. I kvartsfinalen väljer seriesegraren motståndare bland fyra lägst rankade lagen. d.v.s. segrarna från åttondelsfinalerna och lag 5 och 6 från seriespelet. Därefter väljer serietvåan motståndare och sedan serietrean. Mötena avgörs i fem matcher där de två första matcherna spelas med hemmafördel för det högre rankade laget, de två följande matcherna spelas hos det lägre rankade laget. Om en femte avgörande match behövs spelas den hemma hos det högre rankade laget. Vinnarna går vidare till semifinal där det högst rankade laget väljer motståndare efter samma princip som inför kvartsfinalen. Semifinal och final spelas i bäst av sju matcher. Vinnaren av finalen får en plats i SHL till nästa säsong"
Kommentera