1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580469 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2126159

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Nu kommer ju inte Timrå att möta något SHL lag i kvalet utan bara lag ifrån hockeyallsvenskan. Vinner vi serien får vi välja lag både i kvartsfinal och semifinal. Vilka väljer vi är frågan bland lag 6-10?

"Hockeyallsvenskan 2020/2021 blir den 22:e säsongen av Hockeyallsvenskan i dess nuvarande form som Sveriges näst högsta serie i ishockey. Nytt för säsongen är att slutspelet spelas som en cup. Lagen som placerar sig på plats 1–10 i seriespelet går vidare till slutspel. Lag 1–6 går direkt till kvartsfinal, medan lag 7–10 spelar åttondelsfinal där 7:an möter 10:an och 8:an möter 9:an. Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre matcher där högst placerade laget börjar hemma. I kvartsfinalen väljer seriesegraren motståndare bland fyra lägst rankade lagen. d.v.s. segrarna från åttondelsfinalerna och lag 5 och 6 från seriespelet. Därefter väljer serietvåan motståndare och sedan serietrean. Mötena avgörs i fem matcher där de två första matcherna spelas med hemmafördel för det högre rankade laget, de två följande matcherna spelas hos det lägre rankade laget. Om en femte avgörande match behövs spelas den hemma hos det högre rankade laget. Vinnarna går vidare till semifinal där det högst rankade laget väljer motståndare efter samma princip som inför kvartsfinalen. Semifinal och final spelas i bäst av sju matcher. Vinnaren av finalen får en plats i SHL till nästa säsong"
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Känslan är ju att Timrå väljer Modo OM Modo kravlar sig till slutspel. Modo är Modo, och det innebär kortast möjliga resa. Tror nog inte ett lag som Tingsryd är aktuellt, innebär väl isåfall två resor dit ner på en vecka.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Det känns både bra och dåligt att få välja motstånd. Trist om man skulle behöva välja mellan exempelvis Tingsryd, Hästen, Mora och Modo. Alla knepiga på sitt sätt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Zäta75: Helt fel dock, att få välja mellan de två lägst rankade kan jag köpa, men att 5an ens ska kunna möta seriesegraren direkt blir tokigt.

Visst, seriesegraren har gjort det bäst, men kommer du 5a av 14 lag så har du också gjort det väldigt bra, att då belönas med att kunna få möta 1an blir inte rättvist nånstans. Gör om gör rätt!
Kommentera