1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581633 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2139949

Sv: Apropå nånting...
tjobba: frågan är hur mycket mer vi behöver få ut av Freddan? Jag har varit kritisk genom åren men det går inte att blunda för att han får ihop gruppen på ett väldigt bra sätt. Han får ofta kritik för att han inte är någon matchcoach men ärligt talat, dom flesta lagen har väl 3-4 tränare numera? Vad säger att Freddan måste vara ”allt-i-allo där?”

Sen om man ska se det hela ur freddans perspektiv, varför skulle han gå till Modo om han har chans att vara kvar hos oss? Inget ont om Modo men med oss, om vi går upp, har han ju möjlighet att språngbräda sig till mer kvalificerade jobb också. Går han till Modo tar han onekligen en karriärsmässig risk i och med att dom i nuläget befinner sig i en annan sportslig sits än vad vi gör. Sen kan det ju finnas helt andra skäl till beslut som inte har att göra med karriär eller pengar också, det får man ju ha respekt för.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Tycker även Freddan förbättrat sitt "matchcoachande" där. Ohre matchas smart, han är inte rädd för att gå ner på folk och Dahlén-linan får ta extremt många offensiva tekningar. Är inne på ditt spår, att vi inte behöver få ut så mycket mer. Freddan passar perfekt in i Timrå och är värd en säsong till.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Precis. Jag tror och hoppas att Freddan blir kvar om vi går upp.
Men annars, varför skulle ha gå till Modo? (Förutom för att han bor där då)
Oavsett om vi går upp eller inte så lär han få SHL anbud. Det lär nog locka mer än ett bottenlag i allsvenskan.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olle: Delikat frågeställning runt Freddan. jag tror och tycker personligen, att om vi blir kvar i Allsvenskan blir han kvar.
Går vi upp så tycker jag att vi behöver ngt nytt, alternativt ett komplement till Freddan. Jag tycker inte han räcker till i SHL.

Freddan är ingen att luta sig emot om inte laget är i stort sett självspelande, och han har brister i match-coachningen, då han förespråkar "Alla ska me, rulla på alla". Även om han blivit bättre på coachingen på slutet.

All heder åt Freddan och det jobb han gjort hos oss, och jag har fått pudla mer än en gång här, men för att fortsätta utveckla Timrå om vi går upp i SHL, så behöver vi ngn annan anser jag.
Sen behöver inte det innebära att Freddan behöver lämna helt.

Helt klart är att Freddan trivs fruktansvärt bra i Timrå och kan säkert tänka sig att stanna kvar läääänge....

Han må vara hur mycket modoit han vill, men här tror jag, till skillnad från modoiter, att han väljer Timrå 8 dar i veckan...
Kommentera