1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581035 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2141800

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
mikenomad: "Jag hoppas verkligen inte det där målet stulit lika mycket energi från laget som det gjort av oss supportrar".

This. Tycker att det är ett rent löjligt fokus på domarna, både på isen och i forum. Nej, domarna i HA är inte särskilt bra. Ja, det är ett problem med direktiv inför säsongen som först efterföljs in absurdum för att sedan upphöra att existera 20 omgångar in. Ja, mål bedöms bort felaktigt. Ja, felaktiga mål godkänns. Osv.

Men, förihelvete. Dags att inse att det ÄR så här, och att det under match bara är något att förhålla sig till. Det blir skitbedömningar som drabbar negativt, det blir förhoppningsvis skitbedömningar åt andra hållet med. Acceptera verkligheten och lägg ingen energi på det.

Kraven på bättre domare ska tas utanför isen och i ett mer konstruktivt forum. Hur får vi bättre domare? Vilka resurser krävs? Kan vi acceptera att domarstandarden i HA är lägre än i SHL, precis som den är ännu lägre i div1, div2 osv - liksom standarden på spelare/tränare?

Vad gäller målet igår är väl problemet för HA att man inte har repriskameror för domarna. Det känns som en självklarhet. Vrid till fördelningen av Cmore-stålars åtminstone några procent, och inför kravet på samtliga arenor. Gör en handlingsplan för att få upp den allmänna domarkompetensen.

Jag tycker att det är betydligt mer problematiskt med disciplinnämnden och dess granskningar, såsom för Svensson nyss. Tog orimligt lång tid, och straffet känns högst godtyckligt i jämförelse med bestraffning av andra förseelser. Allmänna intrycket är att denna nämnd saknar förtroende från större delen av hockeysverige, och det måste man ta tag i.

Ok. Kollar vi matchen igår så blev vi "rånade" på ett bortdömt mål. I en annan match hade det sannolikt dömts bort. Tough shit, och så klart irriterande. Men bara att brösta. Målvakter släpper in skitmål, spelare missar öppet mål, någon tappar pucken i fel läge. Små situationer som avgör matcher. Misstag som tyvärr är en del av spelet.
Dahlén orsakar igår - lite tillspetsat - 2 baklängesmål. Sen lallar han bort ett superläge mitt i slottet när Timrå jagar kvittering. Plus att han i övrigt gör en rätt bedrövlig insats under dom väldigt många minuters istid han får.
Hade domarna större påverkan på gårdagens resultat än Jonte?

Nä, tycker som sagt att det spårat lite. Och jag hoppas verkligen att spelarna/ledningen i Timrå kan fokusera. Det lag som lägger minst energi på domarna och "gillar läget" kommer sannolikt ha bäst fokus på själva matchen och det dom kan påverka. En psykologisk del av spelet som förmodligen, om den behärskas, får betydligt större påverkan på en säsongsummering än ett tvivelaktigt mål i omgång 37.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
Bragd-Birger:
.

Hoppas det biter. Annars har vi 1-2 dygns domarsnack framför oss och det ger väldigt lite förutom som eventuellt terapi för de som inte kan släppa domarmissar.
Låst ämne

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
Ikväll vinner vi åker sönder och smäller på Löven bara kratta ihop skiten. 💪💪💪💪
Låst ämne

Sv: IF Björklöven - Timrå IK back-to-back
Bragd-Birger: Amen, halleluja och hell yeah!

Väl sagt.
Låst ämne