1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581347 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2150083

Sv: Silly Season 2020-2021
mikenomad: Absolut men slutspel är slutspel, alla lag kommer ju att höja sig, förhoppningsvis även vi. Däremot tycker jag att det är svårt att sätta något värde på ”hur mycket mindre vi har att spela för” än någon annan. Alla vill ju vinna matcher. Tror inte det är Timrås strategi att vila sig in i ett slutspel.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2020-2021
Känns ärligt talat "sisådär" att gå in i slutspel med 13 forwards. Hade inte riktigt trott på - och definitivt inte förväntat mig - några kanoner a'la EK/Gallo, men nog trodde jag att man skulle få in åtminstone en kropp till. En rollspelare från 1:an (Kejsarn t ex) hade funkat alldeles utmärkt.

Nu har vi gått kort om folk några matcher (och riskerar göra det några matcher till) i o m avstängningarna, och en Madsen som uppenbarligen inte är helt fit for fight. Spelare som Lundin/Jonte drar ett jävla lass, och åtminstone jag hade nog velat spela dom lite mindre nu för att sedan växkla upp dom till slutspel. Skador på den duon vrider till oddsen rejält när det ska avgöras.

Räknar med att man matchar klokt nu, och ger junisarna lite mer speltid för att avlasta. Resultaten i matcherna spelar mindre roll nu, viktigast är att man undviker skador. Vilket man i o f s aldrig kan spela efter, snarare tvärtom: börjar man fega och avvakta i närkamperna ökar skaderisken. Men coacha lite lättare kan man i a f göra.

Sett till kvalitet som lag är det inget snack, Timrå är exakt ganska så överlägsna som tabellen visar. Vi har med 11 matcher kvar tagit en poäng mindre än vi gjorde när vi gick upp, och vi har statistiskt sett gått bättre än Löven i fjol. Skillnaden är att vi inte har samma utmanare bakom oss som Löven hade.

Apropå utmanare: det är faktiskt förvånande att svart på vitt se exakt hur dåligt Löven gått den här säsongen. 29/30 första 10 omgångarna, sen sämre än Tingsryd. Från 1/11 har dom spelat 30 matcher, och på dessa har dom tagit 43 poäng. Fler nollpoängare än trepoängare. Efter Västervik, och utklassade av BIK, SSK och AIK.
Icke desto mindre är det vårt bogey-team, men förhoppningsvis avlivar vi det spöket om vi möts i slutspelet.

Och, möter vi American Oscars i en final kan vi räkna med tuffa tag och förmodligen tätt duggande matchstraff. Och då är vi där igen - med 13 forwards mot 50 amerikanska filmande legoknektar. Nja, Nubben. Känner mig inte helt lugn med det.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Olle: Boden håller ju på att konka, vart tar kaijser vägen då är ju frågan
Låst ämne