1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577975 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2153811

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-02-21
Olle: Vi har en nedåtgående trend och Freddan är besviken på hur laget uppträder. Gott så, att inse det och ta det på allvar. Tycker samtidigt att det känns som att han har bra perspektiv, laget har inte tävlat på nån månad utan det har närmast handlat om träningsmatchande. Det m å s t e ligga där i bakhuvudet oavsett vad killarna säger, att motivationen blir lidande när man i praktiken avgjort serien i slutet av december.

I år har vi dessutom mött de som kommer stå mellan oss och SHL ett flertal ggr redan och i ärlighetens namn, om man tycker vi sett loja och avslagna ut så inte har de direkt över tid överglänst oss. Inte något annat lag, trots att de haft betydligt mer att spela för. Det finns inget stort, elakt SHL-lag som väntar, man behöver inte tänka "Herregud, hur ska det här se ut mot Malmö, LHC, Brynäs el vilka det blir??"

Vi ä r det bästa laget, utmaningen blir "bara" att inse det och plocka fram det när det behövs. Det är vad Freddan o co måste fokusera på återstående 9 matcher.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-02-21
mikenomad: Ja det är just ”trend” som känns relevant i det här sammanhanget. Trenden är att vi förlorar skotten i var och varannan match, drar på oss farliga spelvändningar, blir överspelade och rent allmänt har svårt att sätta press. Väldigt mycket pucktapp och såna grejer, men sånt tänker jag går att spåra till något av ett naivt synsätt till vår egen förmåga. Mycket ligger givetvis i bristen på nerv för vår del, och jag vägrar tro annat än att vi vet hur vi ’egentligen’ ska hantera ingångar och sånt. Men ju fler matcher vi spelar där vi frångår våra grunder desto längre bak kommer Freddan och Ante behöva leta bland videoklipp framöver för att hitta goda exempel på hur vi egentligen ska arbeta. Faran i det är att motståndarna utvecklas även dom, ta bara AIK som exempel.

Bra att vi har två matcher mot Västervik kvar, på bortaplan dessutom. Hade de bara haft en mer spetsig offensiv så tror jag definitivt att de legat ännu högre i tabellen, luriga jävlar det där. Släppt in näst minst antal mål i hela ligan, men på samma gång gjort näst minst antal mål framåt också. De är något form av nollsummespel förklätt i ett hockeylag. Deras usla effektivitet och brist på offensiv spets hanterar de genom att konsekvent skjuta väldigt mycket, och sen hoppas på studsar och returer. Håller man då samtidigt tätt bakåt så trillar poängen in, även om det blir många kryss. Skolboksexempel på hur en klubb helt utan resurser ändå ska nå goda resultat. Kan bli en mardröm i slutspelet, tror jag.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2021-02-21
mikenomad: AIK på hovet och Modo uppe i Övik nu närmast! Vi får hoppas att laget taggar till nu när det blir lite "namnkunnigare" gäng på andra sidan!
Låst ämne