1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581122 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2159053

Sv: Apropå nånting...
Johan J: Absolut får han mer speltid i Timrå men det finns absolut plats för han i Leksand. Skulle säga att han är bättre än någon av våra forwards junior som vi har idag som Kandergård, Heineman och Åman. Sen skulle det mer vara en för framtiden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Jalapeno: Hata Leksand!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jalapeno: Man måste ta höjd för att detta är hans första riktiga seniorsäsong med kontinuerlig istid i en producerande roll också. SHL-klubbarna är ofta jävulskt snabba att titta på produktion i HA under en väldigt snäv tidsram och sedan lyfta ur en spelare ur den fungerande miljön, slänga in honom i en SHL-miljö och sen får det bära eller brista. För klubben spelar det ingen större roll att en ung och billig spelare inte lyckas fullt ut, men för spelaren i fråga kan det handla om ett i stort sett helt bortkastat år i en jävligt kritisk ålder. Lodin har haft en period nu över typ 1-2 månader där han börjat hitta en bra nivå på allt, och har nu under de senaste matcherna exploderat i produktion. Det räcker inte som kvitto för att Lodin är redo för nästa nivå i en helt ny konkurrensmiljö i ett nytt lag.

Det är irrelevant i sammanhanget att han är bättre än era nuvarande uppflyttade juniorer, det är inte så det fungerar. De juniorerna har ni där som ett led i deras utbildning, sen återstår att se om de lyckas ta en ordinarie tröja med tiden. Ofta gör de inte det och då slungas de ut i samma kretslopp Lodin var en del av inför den här säsongen. Nu lär vi behålla Lodin oavsett liga, baserat på hur det låter i intervjun med honom och Nubben. Sen får vi se. Går vi upp i vår kommer han givetvis inte ses som given på två kedjor nästa säsong, däremot får han en stabil bas och en fair chans att växa in i det. Det mest friktionsfria för honom personligen tror jag är om vi inte går upp ärligt talat.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jalapeno: låter som att ni kanske skulle ha behållit honom när ni hade chansen, tåget verkar ha gått. Ni får slanta upp för nån dyr transatlant istället. Får jag rekommendera Marcell Muller eller Matt Carey?
Kommentera