1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581694 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2159261

Sv: Apropå nånting...
Jalapeno: Man måste ta höjd för att detta är hans första riktiga seniorsäsong med kontinuerlig istid i en producerande roll också. SHL-klubbarna är ofta jävulskt snabba att titta på produktion i HA under en väldigt snäv tidsram och sedan lyfta ur en spelare ur den fungerande miljön, slänga in honom i en SHL-miljö och sen får det bära eller brista. För klubben spelar det ingen större roll att en ung och billig spelare inte lyckas fullt ut, men för spelaren i fråga kan det handla om ett i stort sett helt bortkastat år i en jävligt kritisk ålder. Lodin har haft en period nu över typ 1-2 månader där han börjat hitta en bra nivå på allt, och har nu under de senaste matcherna exploderat i produktion. Det räcker inte som kvitto för att Lodin är redo för nästa nivå i en helt ny konkurrensmiljö i ett nytt lag.

Det är irrelevant i sammanhanget att han är bättre än era nuvarande uppflyttade juniorer, det är inte så det fungerar. De juniorerna har ni där som ett led i deras utbildning, sen återstår att se om de lyckas ta en ordinarie tröja med tiden. Ofta gör de inte det och då slungas de ut i samma kretslopp Lodin var en del av inför den här säsongen. Nu lär vi behålla Lodin oavsett liga, baserat på hur det låter i intervjun med honom och Nubben. Sen får vi se. Går vi upp i vår kommer han givetvis inte ses som given på två kedjor nästa säsong, däremot får han en stabil bas och en fair chans att växa in i det. Det mest friktionsfria för honom personligen tror jag är om vi inte går upp ärligt talat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: bra analys, en spelare som byter klubbmiljö gör det i regel för att man kört fast, fått fel roll eller att det uppstått någon schism och ovanpå det fått kraftigt stukat självförtroende. Vid varje flytt uppstår en tid av acklimatisering, nytt boende, komma in i gruppen, lära in spelsystemet, acceptera rollen, komma in i träningsmetoderna, hitta i stan, socialt liv utanför hockeyn känna att klubben tror på dig och din potential. Sedan att det funkar med att kombinera med redan existerande relationer flickvänner och familj. Varje uppbrott kommer med mycket omställning som påverkar och potentialen samt prestationen behöver sin tid för att kunna blomma ut. När den väl gör det kommer nästa utmaning att hitta jämnheten i spelet helst så nära sin högsta potential som möjligt och undvika höga toppar och djupa dalar. En ung spelare behöver dessutom få chansen att utveckla defensiven och det mindre flashiga delarna i det egna spelet i regel. Det är inte många som klarar av allt detta från dag 1 och det är väl det som är problemet att många klubbar och även spelare för den delen inte har tålamodet att få växa in i det, det skall gå fort istället för att man etablerar sig innan man tar nästa kliv.
Kommentera