1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581226 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2166686

Sv: Timrå IK - AIK 2021-03-14
ionloo: man får vara försiktig med vad man säger men Mora - Björklöven känns som en drömkvart för oss, där tror jag Mora har riktigt goda chanser att slå ut löven. Igår gör dom ändå en bra match mot löven och då vilar dom 9 ordinarie spelare.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - AIK 2021-03-14
Olle:

Alltså Mora är nog ett lag alla ska se upp med, dom har som smugit lite under radarn.

Det som sticker ut är offensiven dom har på två kedjor, det är inte bara Ljunggren kedjan som är ett hot offensivt utan även deras andrakedja som centras av Ludvig Larsson (i mina ögon en av de bästa centrarna i serien) är riktigt farlig.

Kollar man så är ju såklart er förstakedja mycket spetsigare än moras, men frågan är ifall inte Moras andrakedja är bättre än er andra. Ändå imponerande att dom har med 5 av 6 spelare från sina topp2 kedjor bland de 16 bästa poängplockarna i serien.

Detta är ju något som är viktigt i ett slutspel att ifall en kedja hamnar ur form måste man ha lite secondary scoring som kan kliva in, och där tycker jag Mora har det gott ställt.

Det som talar mot Mora är framförallt målvakts sidan, tycker Ward har varit lite för ojämn under serien, här har ju ni och Löven det mycket bättre ställt, men står han på huvudet i ett slutspel kan det mesta hända.

Sedan är väl backsidan lite tveksam, men å andra sidan har de varit rejält skadedrabbade där.

Blir spännande att se slutspelet och BIK, Mora, SSK är väl de enda som egentligen ska kunna skrälla.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - AIK 2021-03-14
Olle: Vore intressant att se Wernblom och Pantzare mot Americanos. Lär bli oerhört vårdslöst och grisigt. Det har ju redan delats ut avstängningar åt alla håll och kanter mellan dem.

Om BIK möter Americanos i slutspelet så lär väll det vara den serie som blir grisigast. Var ju kalabalik i Nobelhallen redan under grundsäsongen. Lär knappast bli mindre av den varan.
Vårdslösa dykare mot varandra, ett riktigt lågmärke för svensk ishockey.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - AIK 2021-03-14
Olle: Helt klart, även Västervik har ju viss skrällpotenial där med deras tighta defensiva spel som inte ger bort mycket. Jag tror det kommer se ut som nedan.

Västerås - Almtuna 3-0 i matcher
Tingsryd - AIK 2-1

Timrå - Västerås
BIK - Tingsryd
Björklöven - Mora
SSK - Västervik
Låst ämne