1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2166710

Sv: Timrå IK - AIK 2021-03-14
Olle:

Alltså Mora är nog ett lag alla ska se upp med, dom har som smugit lite under radarn.

Det som sticker ut är offensiven dom har på två kedjor, det är inte bara Ljunggren kedjan som är ett hot offensivt utan även deras andrakedja som centras av Ludvig Larsson (i mina ögon en av de bästa centrarna i serien) är riktigt farlig.

Kollar man så är ju såklart er förstakedja mycket spetsigare än moras, men frågan är ifall inte Moras andrakedja är bättre än er andra. Ändå imponerande att dom har med 5 av 6 spelare från sina topp2 kedjor bland de 16 bästa poängplockarna i serien.

Detta är ju något som är viktigt i ett slutspel att ifall en kedja hamnar ur form måste man ha lite secondary scoring som kan kliva in, och där tycker jag Mora har det gott ställt.

Det som talar mot Mora är framförallt målvakts sidan, tycker Ward har varit lite för ojämn under serien, här har ju ni och Löven det mycket bättre ställt, men står han på huvudet i ett slutspel kan det mesta hända.

Sedan är väl backsidan lite tveksam, men å andra sidan har de varit rejält skadedrabbade där.

Blir spännande att se slutspelet och BIK, Mora, SSK är väl de enda som egentligen ska kunna skrälla.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - AIK 2021-03-14
Rytter: Vet inte på andrakedjan ändå. Kollar man på Lodin är han en av seriens absolut bästa forwards just nu som gör lite som han vill mellanåt. Fortsätter han utvecklas och behåller formen så kommer han driva en ruskigt giftig andrakedja med. Gjort 19 poäng sen februari tills nu.
Hur många har spelare i andrakedjan som gjort 40 poäng förövrigt? har inte koll utan undrar mest alltså. Finns säkert en del lag som har spelare utanför 1:a kedjorna som producerat en del. 🙂
Låst ämne

Sv: Timrå IK - AIK 2021-03-14
Rytter: Mora har ju helt klart blivit bättre och bättre ju längre serien lidit men jag tycker ändå att dom passar oss bättre än löven. (Och dom passar löven sämre än oss). Dom är riktigt vassa framåt men lite likt Södertälje vill dom trejda smällar i den benämningen att det lätt blir lite Hawaii mot Mora. Det har passar oss riktigt både när det gäller Mora och ssk då jag tycker att vår defensiv är klart bättre än dom båda lagens motsvarighet. Men tittar man tex. på Moras pp så blir man ändå lite avundsjuk. Dom krånglar inte till det, visst söker dom ungefär samma krosspass på Persson ungefär som vi gör med Lööke men dom har flera varianter. Mot Mora vill man inte sitta i utvisningsbåset. Tycker ändå att slutspelshockeyn borde gynna oss där, det blir färre utvisningar per match och i spelformen 5-5 är vi riktigt bra.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - AIK 2021-03-14
Rytter: Håller med, Mora vill jag undvika men de får gärna vara Lövens huvudvärk :) BIK är ju egentligen ingen skräll även om de kanske gärna ser sig som en underdog. Men lika lite som att vi kan avsäga oss favoritskapet pga sviktande dagsform så kan de skylla bort sin andraplats.
Låst ämne