1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2174302

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Knylan: Steppa upp skrev jag väl. 😋
en Ledare eller spelare bör väl aldrig luta sig tillbaks och anse sig "färdigutvecklad" 😉
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Sputnik: Haha, ser nu att jag missade ett ”har” i den där meningen.

Nej, givetvis, ständig utveckling ska eftersträvas. Jag menade nog mer att jag tror att det där med ”matchcoachning” kanske är något vi supportrar lite hittat på som en faktisk egenskap för att skapa lite mer mystik och action runt tränarrollen. Inte så konstigt i sig, då vi i stort sett bara har det vi ser utspela sig på isen att utgå ifrån.

I slutändan är det ju bara ett tillfälligheternas spel detta, framförallt i ett slutspel med det massiva favorittryck vi har på våra axlar. Ju bättre grund man har att stå på, desto mer tur har man med tillfälligheterna. Ungefär som Stenmark sa någon gång, att ju mer han tränar desto mer tur har han. Freddan har påtalat flera gånger att de från tränarhåll inte lägger sig i så mycket i framförallt det offensiva spelet. Det är mer bara att fördela roller, vilket är gjort sedan länge och sedan se till att den rollfördelningen efterlevs och fungerar. Sen tänker jag mig att tränarna mer ser till linjerna i matcherna, och snackar med berörda spelare om de ser att det inte fungerar.

Mycket har fungerat minst sagt bristfälligt i den här matchserien, men nu städade vi programenligt av AIK med 3-1. Det är synd att gnälla, men det är väl bara att lyssna på vad PW sa efter matchen igår och hur odramatiskt det är för en sån som han att det ser ut såhär. ”It’s the playoffs”, och så vidare. Elva vinster är det enda som räknas, som sagt.
Låst ämne

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Sputnik: tycker det är svårt att lägga ansvaret helt på spelarna eller helt på coachen men jag tycker att det var plågsamt tydligt att vi inte var förberedda på den här matchserien, inte ens i närheten av förberedda. I minst två av dom fyra matcherna är vi så långt ifrån en insats på 100% att vi förmodligen borde ha förlorat en match till. Man kan argumentera för att AIK var mer påslagna eftersom dom kom från play in-spel men det är ju vår första match som är den enda som egentligen är komfortabel också. Nu är det bara att blicka framåt och hoppas på att slutspelsknappen definitivt är på. Sånär som på några enskilda misstag i defensiven så ser ju den riktigt bra ut.
Låst ämne

Sv: Kvartsfinal 2021 Timrå IK - AIK
Sputnik: Precis. Synpunkter på förbättringsområden kan man bemöta bättre än genom härskarteknik
Låst ämne