1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577898 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2174724

Sv: Silly Season 2021-2022
Olle: Nubben summerade läget för någon vecka sen, om det finns någon som missat den artikeln. Pluslåst, men men. Att det blir ett mellanår om vi inte går upp har jag ärligt talat svårt att tro. Och angående att vi har spelare som redan är klar för SHL menar Nubben att:

”– När vi gick upp senast tappade vi fem spelare samma kväll. Jag visste vilka vi skulle tappa och det kommer vi inte göra i år. Vi har en annan kvalitet att bygga vidare på.”

Klubben ligger väldigt, väldigt lågt i nuläget. Det kommer göra att det blir snabba bollar den dag vi vet vilken serie vi tillhör nästa år, men personligen kan jag inte uppbåda någon som helst stress runt det hela. Att bygga ett topplag i HA med vårt nuvarande renommé är ingen omöjlig uppgift trots att vi ska ut och fylla roller sent, läget är betydligt bättre nu än det var när vi åkte ur 2019. Däremot kan det väl tänkas att vi inte får en lika flygande start under hösten, precis som under hösten 2019.

Går vi upp verkar vi få behålla ett flertal spelare, och även om vi tappar någon/några av våra nuvarande toppspelare så är nog inte det hela världen. En av få forwards det ryktats kring är ju t.ex Lööke, och givet en SHL-kontext så kommer inte jag ligga sömnlös om det visar sig att han trots allt hamnar i Leksand. Går vi upp så menar ju dessutom Nubben att vi får ställa in oss på att fixa första året med en hel del utländskt, åtminstone ser han det scenariot framför sig just nu. Lite som Leksand jobbat nu i två år, med en trupp där många varit med från HA men att de lagt allt krut på ett fåtal kvalitetsspelare, och där vore ju Lander en riktigt bra förstärkning att bygga runt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
Knylan: jag tycker det känns som att nubben har en mer realistisk bild av en eventuell SHL-säsong och det är betryggande. Förra vändan var ju som en rysk roulette med 5 kulor i revolvern, så här i efterhand kändes det som ett snålt bygge. Det vill nog sig till att slanta upp om man ska vara kvar, det är ju bara att kolla på Leksand och Oskarshamns lagbyggen denna säsong.
Låst ämne