1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581024 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2174727

Sv: Silly Season 2021-2022
Knylan: jag tycker det känns som att nubben har en mer realistisk bild av en eventuell SHL-säsong och det är betryggande. Förra vändan var ju som en rysk roulette med 5 kulor i revolvern, så här i efterhand kändes det som ett snålt bygge. Det vill nog sig till att slanta upp om man ska vara kvar, det är ju bara att kolla på Leksand och Oskarshamns lagbyggen denna säsong.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
Olle: Precis, och det kommer ju i sin tur ur att vi nu aktivt siktar mot SHL redan i år, vilket gjorde att vi fick behålla t.ex hela vår förstakedja inför den här säsongen. Att nå SHL med den klubb man just nu tillhör bedöms helt enkelt så pass realistiskt för Lundin, Hartmann osv att man kostar på sig att ha is i magen. De vill slutföra den här resan och nå det kollektivt uppsatta målet. De vet också vad de får här, vilket förmodligen är en trygghet i sig. De vill nå SHL, men helst med TIK.

För spelare i typ SSK (som Olesen) är den målbilden betydligt mer diffus. SSK kan bli ett topp två lag nästa år, eller så gör de en liknande säsong som i år. Då blir det mer angeläget att aktivt bara söka sig mot SHL, skitsamma vilken klubb man hamnar i. Olesen sägs ju vara klar för Brynäs, tänk om dom åker ur? Vi kommer ju kunna plocka av de spelare som det lag som åker ur tänkt plocka också, precis som Leksand gjorde med Johan Fransson när vi åkte ur.

Men ja, klart bygget 18/19 blev ”snålt”. Det finns det väl ingen som inte skriver under på, sen var det till slut puckstudsar i kvalet som avgjorde utfallet av säsongen. Den där snålsatsningen hade ju framstått genial nu om Törnqvist bara petat in det där superläget i sudden i match sex. Grundserien är helt enkelt ’vad den är’ för ett bottenlag, HV har t.ex tagit fyra poäng fler nu än vad vi håvade in 18/19. Det är så bottenlöst sjukt i sig med tanke på respektive bygge (och att det är fucking HV vi snackar), men symptomatiskt för hur tyngdlagen hanterar ett lag som aldrig får till det över 52 omgångar.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Olle: Som det redan ältats många gånger så la vi alla äggen i samma korg 2018/19, Svedbergkorgen, och det misstaget lär knappast upprepas vid ev avancemang.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Olle: Känslan är ju, om vi går upp, att det blir en satsning mot ett rejält utländskt bidrag. Åtminstone för att överleva första åren i SHL.
Typ som när vi satsade på finska spelare i 2000-sejouren.
Låst ämne