1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581674 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2184314

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
kulltorp: och den tror du vi vinner? En sista avgörande hemma. Aldrig så som det ser ut nu!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Hockeyguru: Nä, en 7e avgörande vill vi verkligen, verkligen undvika.

Timrå bör mata på i ungefär samma stil, men: vara betydligt mer noggranna och TÅLMODIGA i defensiven. Västervik har nada när dom ska köra organiserade anfall. Däremot är dom hyperfarliga när dom spelvänder, och det har dom fått göra åt helvete för mycket. Ser gärna att Timrå spelar enklare och mer resolut i anfallszon och alltid - alltid! - ser till att få ner puckarna djupt när Västervik stöter mot våra backar. Inte ett jävla pucktapp efter linjerna.

Sen måste man justera formationen i första PP. Hartmann är iskall och bör bytas ut. Såg att Uncle H efterlyste Liljewall, och det kan vara ett bättre (om än något osexigt) alternativ. Och Hardy ska i n t e spela på backen. Han är uppenbart inte i zonen just nu. Det går åt helvete för sakta, och när han inte har tempot blir han tveksam och icke-resolut. Skulle nästan hellre se en forward på blå, även om det innebär lite mer risk. Blomman t ex.

Men, det kommer givetvis inte att bli någon förändring. Freddan rullar på, och det kan man väl tycka vad man vill om. Personligen tycker jag att det är ett något felaktigt användande av termen "tålamod". Man behöver inte roulette-coacha med nya formationer varje match, men när PP-spelet varit så impotent som det varit under hela slutspelet bör man åtminstone försöka skruva på det. Passet till Lööke är sönderläst, och Hartmann har inte hängt en puck från sitt slott sen Julemannen smög runt i gårdarna. Lundin är glödhet och bör nyttjas för andra avslut än den patenterade jonte-invridningen precis framför Marmenlind.

Ja, hörrni, Det står och väger. Ser man till chanser, puckinnehav osv borde man vara lugn. Västervik bör rimligen inte kunna komma undan med detta i två matcher till. Men: e n match kan dom plocka. Och då är vi framme i game7, och då gäller inte en jävla regel längre. Vilket kanske är bra för Timrås del, givet den totala icke-logiken så här långt. Men, nä. Den matchen vill vi i n t e uppleva.

Så: hoppas verkligen att Timrå gör något ytterligare än att bara köra på i exakt samma stil efter premissen "det kommer att lossna". Även om chansen så klart är stor att den gör just det. Men vi behöver fila till några ytterligare procent i sannolikhetskalkylen. Då är noggrannheten och konsekvensen nyckeln. Bättre uppspelslösningar när Haralds favorit-tvillingar är inne och tokcheckar, dumenkelt resolut efter linjerna, better safe-than-sorry i pinchandet från backarna.
Det ä r helt ok att ge Västervik lite mer puckinnehav. Dom nyttjar det oerhört mycket sämre än Timrå, när det gäller att vaska fram chanser. Checka inte i mellanhands-vakuumet, utan backa hem och och tajta bort uppspelsvägarna i mittzonen istället.
Storma kassen och ta snabba inlägg mot mål. Sidledsglidningar så att tre Västervikare hinner lägga sig på rad framför Hardegård är helt menlösa.

Osv. Gaaaah!
Låst ämne

Sv: Semifinal 2021 Timrå IK - Västerviks IK
Hockeyguru: Jag vill påstå att det, just nu, inte finns ngt som talar för Västervik. Jag hade inte velat vara Västervik supporter just nu...
Låst ämne