1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581621 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2204987

Sv: Silly Season 2021-2022
Harde är en av dem jag har varit mest tveksam till. Vore ju kul om han överraskade, men känns som han har en hel del att förbättra för att vara på SHL-nivå.

Känns som ett lite konstigt beslut. Tror han inte på det han själv gör och vill vara en bärande spelare och därför lämnar, eller vad?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
Märklig, men ändå en välkommen nyhet om det stämmer.

Om man ser till den backuppsättning som vi gick upp med nu så är det väl egentligen bara Svensson, Westerlund och Albin Carlson som är backar som man gärna tar med sig upp i SHL. Så om Harde lämnar så torde det ses som en positiv möjlighet att spetsa till backsidan snarare än en förlust. SÄRSKILT om Didrik redan är klar för att komma hem, då har vi 4 väldigt bra backar på kontrakt och plats att ta in 3 till, 2 generaler och 1 offensiv.

Wiercioch har rutinen och storleken och kanske eventuellt skulle kunna ta en plats (väldigt stort utropstecken på eventuellt), med en hel säsongs försäsongsträning och lite mer strukturerad livssituation istället för att komma in hastigt och lustigt utan familj osv.

Ragnarsson, för långsam. Går nog in som top 6 back i de flesta allsvenska klubbarna men förmodligen i ett tredje backpar.

Lindelöf, alldeles för långsam. Var till och med skeptisk till varför vi förlängde honom öht. Tycker inte han platsar som top 6 back i den övre halvan av HA.

Carlsson (Jonathan har 2 S i efternamnet), hade eventuellt också kunnat ta en plats men upplevs för ojämn. Utmärker sig förvisso varken negativt eller positivt så håller väl hög allsvensk klass men för att ta steget till SHL behöver man nog uppmärksamma hans insatser i positiv bemärkelse först.

Eckmyhl, fortfarande för ung och tidigt i karriären för att både risa eller rosa. Tycker att han har gjort det bra utifrån sina förutsättningar. Kommer så klart inte få ett SHL-kontrakt men hoppas och tror på att han kan utvecklas till en toppback i HA inom något år om han hamnar i rätt miljö.

Sen då Hardegård, har väl varit en stabil spelare i år som men han lider ju av det konstanta problemet att han kan gå från att briljera både offensivt och defensivt till att vara en säkerhetsrisk i alla tre zonerna. Vi har sett honom gå från KATASTROF i HA, till helt okej i HA, till TOTAL KATASTROF i SHL till nu toppklass (för det mesta) i HA. Han hade nog gärna fått följa med upp, men om han hade varit cementerad i ordinarie tre backpar så har vi problem på backsidan redan på förhand.

Hoppas att Marcus får en bra säsong nästa säsong oavsett om det är hos oss eller någon annanstans, men att han skulle vara någon "backstjärna" och ett toppnamn att rekrytera från Timrå köper jag inte. Han platsar i SHL som 7:e back eller som PP-back om han är i toppform.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
thorwald: Kortfattat så är han lite för långsam i skäret. han behöver ju vara oerhört spelsmart för att kompensera detta. Det funkar ibland och periodvis, men när det inte funkar så är lägstanivån låg..
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
thorwald: Kanske helt krasst handlar om ekonomi. Örebro kanske erbjuder mer pengar?
Låst ämne