1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581411 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2205130

Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: finns väl risk för att det kommer bli en klassisk saknad/ko/tomt bås efter Hardy, men just nu känns det helt ok att han drar. Är old school och ser med skepsis på Corsi och tocken däringa nymodigheter, så bygger min uppfattning enbart på synintryck och egna bedömningar. Och dom säger att jag aldrig riktigt vet var jag har Hardy. Fantastisk i första-skedet i försvarsspelet när han är rätt placerad, och bra passningsspelare när han får tid på sig. Men, sätt honom under tidspress och han får den där klassiska rådjur-i-strålkastarens-sken-blicken, paralyserad av obeslutsamhet. Den sidan gör mig ständigt obekväm. Å andra sidan tyckte jag Kinnvall led av precis samma problematik.

The Didster är som du säger lite av samma andas barn, å andra sidan har han fördelen av att det finns exakt noll offensiva förväntningar på honom. Han får gärna stå på 0+3 efter grundserien om han samtidigt varit en hård gris i området mellan förlängda och egen blå. Vi ska dock inte låtsas som att han är någon uppgradering totalt sett från Hardy. En defensiv, tuff back med vissa begränsningar.
På det stora hela tror jag dock att han kommer att göra ett utmärkt jobb med rätt roll (och backpartner) i Timrå.
Hardy ska bli intressant att följa. Blir han en succé i Öret lovar jag att pudla (eller hävda att jag alltid tyckt att Timrå borde ha gjort precis ALLT för att behålla honom...).
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
Bragd-Birger: Sen ska man ju såklart inte stirra sig blind på siffror för den delen.
Och det gör inte jag heller men i Ohårdes fall tycker jag siffrorna kompletterar det jag ser på isen, i något slags försök att försöka bevisa att han är en långt mycket bättre back än vad många andra kanske tror.

Men det är ju lite där han storhet ligger också, han är i princip aldrig felplacerad. Sen vetefan om det är hans något kantiga kroppsspråk som eventuellt gör att han uppfattas som "paralyserad av obeslutsamhet" för ingen back forecheckas fast lika lite som Mackan H, jag har räknat. Blir nästan inga turnovers när han har pucken heller.

Å andra sidan, hur lyder ordspråket; "if everyone agrees the sky is blue. Argument wether its light or dark, not if its red or green"

Vill dock poängtera att jag aldrig sett Hardegård som någon ledande poängspelare och har argumenterat mot hans cementerande i första PPt men nog ska man kunna förvänta sig viss produktion från honom.
Diddeyboy är i mina ögon en direkt uppgradering av Perta och bör nog inte ses som ersättare till oHårdeHardy.
Didrik är dock en fan-favourite typ och tror säkerligen han kommer uppskattas av oss supportrar.
Det tog EN brytning för honom att gå från "tidernas sämsta back alla kategorier" till "den bästigaste Strömberg som framfört sig på två ben".
Då har man en jävla "bra spelare aura".

Tre andra spelare som jag blir deppad över om de inte är kvar när pucken släpps i höst:
GlasCarlson
Lundin
RollsBoyce
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Bragd-Birger: Tror att Hardegård har bättre förutsättningar att lyckas i en etablerad förening som Örebro faktiskt. De har "råd" att spela in han på ett annat sätt. Nubben måste verkligen träffa rätt på våra topp 6 backar denna säsong. Låt han spela i Örebro nån säsong och hoppas vi kan hålla oss kvar. Så värvar vi tillbaks han när han skolats in hos Örebro. 😉
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Bragd-Birger: Själv tycker jag det är synd om Hardegård försvinner. Tror han tar en SHL-plats på sex backar i typ hälften av SHL-lagen.
Låst ämne