1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581016 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2205087

Sv: Silly Season 2021-2022
Ohårde var vår statistiskt starkaste back senaste SHL-sejouren, ganska överlägset också.
Finns ingen försvarare i H.A som slår honom på fingrarna sålänge han får spela ohämmat.

Katastrofalt tapp för oss om han är klar för någon annan och var i min bok den spelare jag helst haft kvar av backarna.

Om man tycker Harde varit ojämn och drar en lättnadens suck men samtidigt är lyckans ost över värvningen av Didrik så dubbla receptet på stesolid till puckuslningen släpps i höst.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: Instämmer. Hade också ett minne av att Harde hade bäst statistik av våra backar senast vi var i SHL. Men jag kan förstå ändå, han har ett speciellt spelsätt - lite trög på skridskorna och lite våghalsig. Tyvärr tror jag också känslorna just nu läser in spelet efter skadan, då det var lite extra halvdant.
Tror fortfarande på att Harde i SHL hade varit bra för oss, kanske som back i tredjepar åtminstone. Synd om vi tappar honom, fortfarande ung och utvecklingsbar och en del av den gamla stommen.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: finns väl risk för att det kommer bli en klassisk saknad/ko/tomt bås efter Hardy, men just nu känns det helt ok att han drar. Är old school och ser med skepsis på Corsi och tocken däringa nymodigheter, så bygger min uppfattning enbart på synintryck och egna bedömningar. Och dom säger att jag aldrig riktigt vet var jag har Hardy. Fantastisk i första-skedet i försvarsspelet när han är rätt placerad, och bra passningsspelare när han får tid på sig. Men, sätt honom under tidspress och han får den där klassiska rådjur-i-strålkastarens-sken-blicken, paralyserad av obeslutsamhet. Den sidan gör mig ständigt obekväm. Å andra sidan tyckte jag Kinnvall led av precis samma problematik.

The Didster är som du säger lite av samma andas barn, å andra sidan har han fördelen av att det finns exakt noll offensiva förväntningar på honom. Han får gärna stå på 0+3 efter grundserien om han samtidigt varit en hård gris i området mellan förlängda och egen blå. Vi ska dock inte låtsas som att han är någon uppgradering totalt sett från Hardy. En defensiv, tuff back med vissa begränsningar.
På det stora hela tror jag dock att han kommer att göra ett utmärkt jobb med rätt roll (och backpartner) i Timrå.
Hardy ska bli intressant att följa. Blir han en succé i Öret lovar jag att pudla (eller hävda att jag alltid tyckt att Timrå borde ha gjort precis ALLT för att behålla honom...).
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: Vet inte du vad du grundar "statistiskt sett" på, förutom att Hardegård fick mest istid bland de som spelade mer än 15 matcher så var det inte mycket han toppade. Albin C hade tex fler poäng i 5v5 än Harde, 17 vs 14. Nu missade Hardegård flera matcher, så hans siffra lär ha blivit högre än Albins i slutändan, men det blev väldigt tydligt att Harde inte saknades i PP när han var borta till exempel. Hardegård är en bra, mycket bra till och med när formen är där, på HA-nivå, men han är inte bra nog att ha den rollen i SHL som han haft i HA. Det går för långsamt i uppspel och puckfördelandet offensivt, inte minst i powerplay. Jag tror detta blir bra för båda. Hardegård kommer till en klubb där han inte är gjuten oavsett vad som händer utan måste slåss varje dag för det, det hoppas jag ska göra honom till en bättre back i längden.

Jag tar mycket hellre med mig Albin C upp i SHL, han kan utan problem fylla en roll i andra eller tredje backpar som en tvåvägsback. Men nu måste som sagt spets in.

EDIT: Läste nu att du pratade om senaste SHL-sejouren...
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
TIK-Lund: Berätta mer om dina tankar kring Didde.
Låst ämne