1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

534374 inlägg · 6213 ämnen

Inlägg #2226322

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
gustav9: nja, skulle inte kalla försvarshaveriet för primärt ett backproblem.
Har kollat om delar av matchen nu på morgonen, och Freddans analys av "tredjegubbens" allt för naiva positionering stämmer bra. I kombination med för sen press (checkande forwards blir överspelade och fast allt för djupt när spelet vänder). Laget blir alldeles för långt, och med en tredjegubbe (oftast centern) på fel sida om - allt för ofta - tre Oskars-spelare har inte backarna så mycket att göra förutom att glida in i egen zon.

Det ser för jävla osynk ut, hursom. Ett antal gånger när man trots allt fått fast Oskars mot sargen i egen zon, men där tillstormande timråit kastar sig in på "fel sida", vilket gör att det blir öppen gata ur zon om inte timråiterna får kontroll på pucken. Ser helt obegripligt korkat ut, i synnerhet om man jämför med hur IKO (eller valfritt annat lag i serien) agerar I motsvarande situation.

Uppbyggnadsfasen är också klart problematisk. Dels detta jävla duttande och drällande med pucken när man måste agera resolut, dels undermåligt passningsspel. Det riktas puckar mot skridskor, två meter framför, eller så vill man slå en öppnande drömpassning rakt över mittzonen och förhoppningsvis igenom minst två motståndare.

Jag var förbannad igår (och är det en smula fortfarande) - inte på grund av att jag tror att Nubben har byggt ett bajslag som Freddanz felhanterar - utan på att laget inte såg redo ut. Jag förstår att man kanske hade behövt mer tid (både Nubben och Freddanz har ju signalerat att laget ska "växa") för att sätta spelet ordentligt, men...det vi såg igår var ett lag helt utan linjer. Pojklagshockey. Det gör mig jävligt förundrad och förbannad. Att vi förlorade har ingenting med spelarkvalitet att göra.

Och BP + försvarsspelet totalt i egen zon är för jävla lalligt. Man hamnar med i princip alla forwards på fel sida redan i ingången, sen blir det en förvirrad, passiv box där man försöker köra något tveksamt zonförsvar. Plötsligt börjar någon stöta mot puckhållaren, och då dras närmaste spelare med i ivern och ska överbelasta. Resterande försvarare vet inte riktigt vad dom ska göra längre när zonförsvaret luckras upp, och blir antingen helt passiva eller så får dom feeling och börjar ta egna initiativ helt osynkade med övriga.

Osv. Jävlar vad det finns saker att störa sig på. Det positiva i det hela är att det här trots allt är basic-grejer. Saker som går att få ordning på med ganska enkla instruktioner parat med attitydförändring hos spelarna. Frågan är dock fortfarande: hur kan man komma så illa förberedd till en premiär?

Förväntar mig en rejäl jävla uppryckning redan i nästa match. Och lite mer ordning på kedjor/backpar. Bohm såg helt jävla vilsen ut, och jag skulle föredra att låta Svensson få Westerlund som partner där istället.
Sära på Zajje och Lalle. Låt Carlsson/Bohm och Erixon få en av dom som partner, och låt Z/L sköta uppspel och kreativitet. C/B och E ska fokusera enbart på defensiv och enkelt spel. Rensa rejält under press.

Gör något med L-kedjan. Lundin och Lööke fungerade utmärkt med en spelkreatör/framspelare (#54) bredvid sig. Lodin är en helt annan spelare. Lööke får inget betalt för sina smarta åkvägar, och får heller inte det utrymme och tid på sig som Jonte var en mästare på att skapa åt honom. Lodin vill hålla puck och utmana. Hans passningsspel är inte above-average, ej heller spelsinnet.

Lodin ser, just nu, mer ut som ett kontringsvapen än en offensiv kreatör. Av den anledningen skulle han passa utmärkt i en kedja med t ex Liljewall och Hartmann. Han är också en bra checkare i anfallszon.
Problemet är dock att a) Liljewalls 3e-formation fungerar väldigt bra (vi glömmer EA:s Lodin-dribbling), och b) att Lodin har jävligt svårt att spela enkelt och konsekvent. Satt under defensiv press är han inte riktigt spelaren att lita på.
Hursom: L-kedjan ser inte bra ihopsatt ut, och vi måste få ut betydligt mer av Lööke och Lundin. Jag skulle nog gärna flytta på Lodin.

Alvarez var oväntat blek igår. Fundering är väl att sätta honom i L-kedjan. Han har spelsinne och kan se isen även när det går fort.

Men: ven faen skulle man då sätta med Rattie/Hanzl? Kanske en grovjobbare? Hanzl (som också behöver snäppa upp ett antal nivåer) är den givne speluppläggaren. Rattie målskytten (men jag hoppas att han visar mer av spelsinne också), och då kanske t ex EA skulle funka där i rollen som grovjobbaren. Allra helst skulle man ju vilja ha Hartmann där, men han kan ju inte spela i alla kedjor. Tyvärr. Han växer mer och mer, och har potential att bli en jävligt komplett powerforward. Men kanske mår han bra av att fortsätta i en 3e-formationsroll med PP-benefits ett tag till.

Ok, så här:

Rattie-Hanzl-EA

Lööke-Lundin-Alvarez

Hartmann-Liljewall-Lodin

Madsen-Blomman-Boyce

Extra: Wall-E

Nej, det blir inget bra. Vi vill inte lämna OJ utanför. Och inte faen känns EA som förstalajnsmaterial?

Kanske hellre lyfta upp Hartmann ändå till 1a på Alvarez plats...OJ som extraforward med byten i olika kedjor. EA spelar på Hartmanns plats bredvid Liljewall och Lodin. Så gör vi. Och konstaterar att vi behöver en offensiv spets till. Det här ser onekligen trubbigt ut.

Jaja. En match spelad trots allt, och vi ska väl inte extrapolera hela säsongen utifrån den. Sist det begav sig såg det ju jävligt mysigt ut i början, och betydligt mindre mysigt sen. Förhoppningsvis har vi spelat säsongens sämsta match redan, och kommer att få se klara förbättringar i spelet framöver.
Om inte, så...blir det en jävligt dyster SHL-vinter, igen.
+27
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Bragd-Birger: Mitt lag finnen i mål 1 a sajje o lalle hanzl,rattie,lodin 2a svensson,westerlund lööke ,lundin,johansson 3e erixon , caisson (strömberg) hartman,liljevall walli 4 e bohm andersson,madsen,boyce
Låst ämne

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Bragd-Birger: Precis så hade jag 1:a kedjan för sådär 1 månad sedan, men jävla va skit man fick. Tror oxå dom skulle må bra av ngn som bereder plats, så får dom lira.
Låst ämne

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Bragd-Birger: Dubbla huvudtränare är ett problem,en sköter försvararna o en backarna när allt skall hänga ihop så blir det konstigt om man inte pratar samma språk
+6
Låst ämne

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Bragd-Birger: Jag tror personligen mycket på walli då jag tycker han visar extremt mycket vilja och är en jobbig jävel att möta, alltid upp i motståndarnas ansikte. Sen tycker jag han visade lite teknik och tror definitivt att han jag göra mer nytta än både boyce och olofsson + mer poäng.
+12
Låst ämne

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Bragd-Birger: amen! Komplett och pricksäker analys. 👍
+1
Låst ämne

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2021-09-11
Bragd-Birger: Tycker vi har spelarmaterialet för att kunna vara med i stort sett i alla matcher i SHL (dock gillar jag strategin att förstärka laget under resans gång).

Om vi sitter med ett ledarproblem (Freddan/Ante) så ligger vi riktigt illa till såvida inte de snabbt kan rätta till problemen.
+4
Låst ämne