1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

537671 inlägg · 6214 ämnen

Inlägg #2228589

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Heisenberg: Som jag ser det så är det balansen som är skev, ända från forwards till Backar. Många omställningar kommer från att laget inte är synkade. Sen måsta man splittra på Zajac och LaLeggia, de är inte bra utan puck och de andra backparen blir för trubbiga. Otaliga ggr som backar inte lyckas spela sig ur lite press pga dåliga förstapass sen är man på erterkälken.

Bohm hade det riktigt tufft igår, likväl Erixon som drog på sig för mpnga utvisningar. Jag ser gärna att man hittar kemi bland backparen istället, för det synkar inte mycket där nu som sagt. Gärna en spelskicklig ihop med mer defensivt skicklig back.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Sputnik: Håller även med om fördelningen av roller på backsidan. Man måste sätta ihop backpar som får ut något av varandra där den ena kompletterar den andras svagheter och vice versa.
+2
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Växjö Lakers HC 2021-09-18
Sputnik: Ja jag håller med. Jag tycker bara det blir komiskt när man inför säsong går ut och säger från sportchef till tränare att man ska prioritera ett bra försvarsspel, sedan tre omgångar in har man släppt in mest mål av samtliga och lämnar vidöppet i eget zon.

För att återgå till det du säger om balansen, ett tydligt exempel på obalans tycker jag man kan se genom att laget blir alldeles för långt. Vilket givetvis är forwards ansvar då det tyder på dålig täckning hemåt.

Som du säger själv måste lagdelarna samspela mer effektivt, dels genom bättre hemjobb från forwards. Därför tror jag inte på att spets skulle lösa våra problem just nu i alla fall. Får vi ihop laget bättre och framöver får problem med målskyttet håller jag dock med dig, men nu bör prioritet ligga i att fixa till försvarsspelet över hela banan.

Allt detta såg bättre ut mot Brynäs och det är trist att vi inte klarade av att spela på det viset även mot bättre motstånd. Förhoppningsvis lär vi oss av det.

Det positiva är väl att det inte är mot lag som Växjö vi ska ta majoriteten av våra poäng. Det är andra lag vi ska ha bakom oss när säsongen summeras.
+3
Låst ämne