1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2231801

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Håller med angående produkten. När jag hänvisade till hockeyn som produkten menade jag huvudsyftet med upplevelsen. För att förtydliga är jag inne på samma spår angående upplevelsen i helhet. Och problematiken är (i mitt tycke) att marknadsföringen inte primärt fokuserar på upplevelsen i sin helhet utan fokus ligger på annat för att försöka locka folk.

Jag förstår om det är desperation från klubbens sida, vilket det är för många klubbar i dagens läge ekonomiskt. Men problematiken är att desperationen genomsyrar marknadsföringen, och det uppstår en hets att konsumenten ska vara med och bidra, genom att köpa biljetter, hjälpa till och fylla arenan osv. Jag tror att det är fel budskap att förmedla i sin reklam även om jag generaliserar tolkningarna något för att belysa exemplet.

Men inte fan sitter marginalåskådaren hemma och bestämmer sig för att köpa en biljett och gå på match med motivationen att vara med och göra skillnad eller öka publiksiffran?

Då tror jag det är större chans att marginalåskådaren (som de flesta faktiskt är) köper en biljett för att det verkar KUL att gå på hockey och upplevelsen omkring - inte för att man förväntas "dra sitt strå till stacken" och släpa sitt arsle ut till arenan.

Nej gör om, gör rätt.

Marknadsavdelningen måste börja förstå att alla inte är som oss här inne. Många kanske kan (om ens det) men främst inte VILL lägga ut 1000 kronor i veckan på att gå på hockey. Inte fan lockar man dessa personer till arenan genom att marknadsföringen riktar sig mot dennes vikt att bidra genom att gå på match, göra skillnad och hjälpa till att fylla arenan.

Nu skrev jag nästintill två likadana inlägg, så det får räcka i frågan från min sida för stunden.

Nu hoppas jag dock att det är många som köper sista-minutenbiljetter idag, så det inte blir ett antiklimax för spelarna som hoppats på fullsatt.

Hoppas även laget inte skiter på sig framför de som är där, utan levererar en bra jävla underhållning nu. Det är ett perfekt läge att visa från klubbens sida att vi vill ge folk en bra upplevelse på/under och omkring match, och jag hoppas fokus ligger på det i kvällens marknadsföring och inte annat kontraproduktivt skit.

Folk ska vilja komma tillbaka till nästa match för att dom vill uppleva det igen, inte för att de känner sig tvingade.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Heisenberg: Man även ska komma ihåg att den största andelen av intäkter kommer från reklam/sponsorintäkter och rättighetsersättning(cmore). Dvs de som väljer stanna hemma och ser på tv bidrar också till klubbens ekonomi.Med 200-300 kr för sittplats per match vs 499 kr för cmore per månad är det nog svårt att locka folk. Tror man både skulle behöva sänka priserna OCH förbättra arrangemanget som sådant. Det skulle mycket väl gå att fylla hallen i stort sett varje match om det inte vore så dyrt att gå på matcherna. Sedan är det ju det där med att arenan ligger lite avsides som nog får många att dra sig från att ta sig dit.
Kommentera