1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580487 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2231775

Sv: Apropå nånting...
Heisenberg: Produkten är inte bara hockey utan hela upplevelsen man får genom att besöka NHC Arena. Hockeyn är dock kärnan.

Upplevelsen kan förbättras med tex införande av barnfamiljspaket, bättre evenemang för alla och anpassad prissättning på biljetterna. Att få gå på SHL matcher är också en del av upplevelsen.

Att ha mycket publik på hemmamatcherna är den bästa vägen att gå,tycker jag och då får vi anpassa biljettpriserna. Publikstödet betyder otroligt mycket för spelarna och ökar chanserna till bättre resultat på isen.

Att stanna kvar i SHL betyder väldigt mycket för föreningen ekonomiskt och för att kunna attrahera publik, spelare,sponsorer, media mm.

Corona situationen är speciell (men lika för alla klubbar). Vaccineringspass är ett alternativ.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Håller med angående produkten. När jag hänvisade till hockeyn som produkten menade jag huvudsyftet med upplevelsen. För att förtydliga är jag inne på samma spår angående upplevelsen i helhet. Och problematiken är (i mitt tycke) att marknadsföringen inte primärt fokuserar på upplevelsen i sin helhet utan fokus ligger på annat för att försöka locka folk.

Jag förstår om det är desperation från klubbens sida, vilket det är för många klubbar i dagens läge ekonomiskt. Men problematiken är att desperationen genomsyrar marknadsföringen, och det uppstår en hets att konsumenten ska vara med och bidra, genom att köpa biljetter, hjälpa till och fylla arenan osv. Jag tror att det är fel budskap att förmedla i sin reklam även om jag generaliserar tolkningarna något för att belysa exemplet.

Men inte fan sitter marginalåskådaren hemma och bestämmer sig för att köpa en biljett och gå på match med motivationen att vara med och göra skillnad eller öka publiksiffran?

Då tror jag det är större chans att marginalåskådaren (som de flesta faktiskt är) köper en biljett för att det verkar KUL att gå på hockey och upplevelsen omkring - inte för att man förväntas "dra sitt strå till stacken" och släpa sitt arsle ut till arenan.

Nej gör om, gör rätt.

Marknadsavdelningen måste börja förstå att alla inte är som oss här inne. Många kanske kan (om ens det) men främst inte VILL lägga ut 1000 kronor i veckan på att gå på hockey. Inte fan lockar man dessa personer till arenan genom att marknadsföringen riktar sig mot dennes vikt att bidra genom att gå på match, göra skillnad och hjälpa till att fylla arenan.

Nu skrev jag nästintill två likadana inlägg, så det får räcka i frågan från min sida för stunden.

Nu hoppas jag dock att det är många som köper sista-minutenbiljetter idag, så det inte blir ett antiklimax för spelarna som hoppats på fullsatt.

Hoppas även laget inte skiter på sig framför de som är där, utan levererar en bra jävla underhållning nu. Det är ett perfekt läge att visa från klubbens sida att vi vill ge folk en bra upplevelse på/under och omkring match, och jag hoppas fokus ligger på det i kvällens marknadsföring och inte annat kontraproduktivt skit.

Folk ska vilja komma tillbaka till nästa match för att dom vill uppleva det igen, inte för att de känner sig tvingade.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Japp, jag tror det är dags att släppa sargen och inse att det finns flera sätt att locka marginalåskådarna till hockeyn.

Tycker bara det börjar bli löjligt långtråkigt med allt snack om cirkus, plast och fan och hans moster. Tror även att man som hardcorefan snart måste inse att det inte räcker enbart med hockey och en i bästa fall charmig korv med god sötstark senap för att fylla en hall match efter match.

Jag förstår inte heller vad problemet är om barnen får en gratis ansiktsmålning, dom flesta barn under tio tycker det är skitcoolt. Inte heller vad problemet är att folk dricker ett par öl och äter en hyfsad middag i arenan, istället för att dra ner på stan och göra det innan eller efter match. Det måste väl vara bättre att pengarna kommer Timrå IK tillgodo än krögarna i stan?

Så länge kringarrangemangen inte stör hockeyn så tycker jag det är helt ok att försöka sig på nya grepp för att locka in potentiell ny publik. Hur tråkigt jag som gammal sportromantiker än tycker att det är så här så behövs det pengar för att driva en elitförening idag.

Jävligt mycket pengar, dessutom.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Några i Stockholm som ser matchen på lokal?
Kommentera