1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2231761

Sv: Apropå nånting...
Otto1: Tycker marknadsföringen är sisådär. Man delar ut lite gratisbiljetter på torget och syns på sociala medier till viss mån. Det största problemet är att det känns som marknadsföringen handlar mer om att "tvinga" folk till arenan, än att locka dem dit genom att framhäva en underhållande produkt.

"Kom igen, nu fyller vi arenan!" "Ditt stöd gör skillnad" "visst passerar vi 4000 sålda efter lunch?!"

Detta blir bara en hets och är i mitt tycke kontraproduktiv marknadsföring. Mitt stöd gör skillnad? Jaha, men vad får JAG som konsument ut av det? Passera 4000 efter lunch? Är det viktigare än att marknadsföra en produkt som lockar?

Det viktigaste verkar vara att fylla arenan. Är budskapet att man ska gå på hockey för att arenan är full eller för hockeyn som spelas?

Nej, jag förstår budskapet men jag tycker prioriteringen är fel. Syftet med marknadsföringen verkar vara mer inriktad i att ge folk skuldkänslor över potentiellt missat nöje och att man ska vara med och bidra via biljettköp, än att marknadsföra produkten (hockeyn).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Heisenberg: Produkten är inte bara hockey utan hela upplevelsen man får genom att besöka NHC Arena. Hockeyn är dock kärnan.

Upplevelsen kan förbättras med tex införande av barnfamiljspaket, bättre evenemang för alla och anpassad prissättning på biljetterna. Att få gå på SHL matcher är också en del av upplevelsen.

Att ha mycket publik på hemmamatcherna är den bästa vägen att gå,tycker jag och då får vi anpassa biljettpriserna. Publikstödet betyder otroligt mycket för spelarna och ökar chanserna till bättre resultat på isen.

Att stanna kvar i SHL betyder väldigt mycket för föreningen ekonomiskt och för att kunna attrahera publik, spelare,sponsorer, media mm.

Corona situationen är speciell (men lika för alla klubbar). Vaccineringspass är ett alternativ.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Heisenberg: Väldigt bra noterat av dig, instämmer.
Kommentera