1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581689 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2236447

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: När jag tittar i truppen idag så ser jag en massa allsvenska spelare som kanske en och en skulle få en plats i ett SHL lags fjärdelina. De spelarna har vi ända upp i en andralina.
Ja, de ska utvecklas är tanken, men det måste börja hända saker snart för tiden och poängen rinner fort iväg.
Olofsson, Madsen, Lööke, Walli, Boyce, Andersson, Liljewall, Lodin, mfl..
Jag tror att det är för många spelare i laget som knappt platsar i ett SHL lag, som måste utvecklas för att vi ska lyckas.

Jag ska inte säga att inte tror på detta. Men mina tvivel är starkare.
SHL idag är sjukt bra. Det finns inga dåliga lag.
Kolla på Oskars, Linköping mfl.

Känslan är att vi saknar ca en bra SHL femma. Framförallt på forwardssidan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Tittade vilka spelare vi hade förra gången vi var uppe ,lagbygget ganska likt målvakter något bättre nu backsidan klart sämre topp då hade vi kinnvall,larsson,didrik,harde ,fille,,Ingen av backarna når upp till kinnvall offensivt eller hampus larsson defensivt ,forwards mässigt klart bättre spets då i wedin,hållander,gallo,thönqvist,palmberg,salomonsson,rensfeldt idag lutar vi oss på hanzl,rattie,lodin,lööke,lundin Nä krävs nog ett par toppforwards o en toppback om vi inte skall slippa kval
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: klyftan mellan HA och SHL ökades ytterligare med coviden. Lagen i SHL kunde i lugn och ro börja planera för 20/21..Oskar och kanske inte Leksand heller hade hållit den här nivån dom gör utan coviden. Plus att dom fick in 40 millar på kontot. Känns som vi är i en divison lägre. Jag hoppas vid Gud att Djurgården åker ur SHL några år..så kanske det kommer se annorlunda ut i fördelningen och förhoppningsvis en utökning av ligan. Folk vill ha underhållning..fler derbyn..folkfester..! Så jävla tråkigt att bara 1 lag byts ut varje år. Det oxå ökar glappet mellan HA och SHL. Hur fan tänker dom på hockey förbundet? Åker vi ur i år så kommer vi stanna där i många år är jag rädd. Förr eller senare kommer dom utöka ligan, det är ett måste.! Det finns publik och intresse ute i landet. Såå, nu har lill-Harald sagt sitt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Jo den där femman trodde man ju Nubben skulle fixa när han snackade play in så tidigt i lagbygget. Blev lite antiklimax för egen del när truppen var spikad.
Men än är det inte för sent, men dock måste hela föreningen spänna bågen denna gång och visa att man vill det här. Annars är risken stor det blir tillbaka lika snabbt i HA igen. Då tror jag vi blir där för lång tid framöver tyvärr.

Denna säsong måste man lägga alla ekonomiska resurser som bara går på A lagssidan och se till att vi etablerar oss.
Sen kan vi i lugn och ro lägga resurser på juniorsidan och andra delar av föreningen och vad man vill utveckla.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Jo jag kände mig tveksam redan när vi gick upp med så många allsvenska spelare. Såg ju dem spela i allsvenskan och tycker många av våra spelare är sk brunkare, de kämpar och sliter men är inte särskilt kreativa anfallsmässigt. Backar som Carlsson funkade i hockeyallsvenskan ypperligt, men i SHL får han det mycket kämpigare. Det jag tycker är generellt är att vi spelar väldigt statiskt och enkelspårigt. Kolla på andra lag de backcheckar ordentligt ger oss lite med tid med pucken . Anfallsmässigt kör de droppass/rotationer direkt när de kommer över blå, eller stannar upp, vi kör kamikazeräder utan understöd. Vi blixtrar till emellanåt, finns spelskickliga spelare, dock är vårt största problem den obefintliga backcheckingen tillsammans med att vi är så dåliga i omställningar.
Kommentera