1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580661 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2238531

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
{thorwald m fl}: Det där med hur många som checkar mot puckförare är väl ett av de svårare besluten i defensiven? Avvägningen, när ska man jaga puck och när ska man ta bort ev. fria spelare i skottsektorn?
Vid Örebros 1-0 såg det ut som för många spelare jagade puckägande Öretspelare/tittade puck.

Men oavsett är det viktigt att den detaljen sitter och att spelarna på isen vet hur kompisen bredvid kommer att agera.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
sargad: Jag kan bara jämföra med hur andra lag i SHL spelar försvarsspel. Det vi har mött är oftast en aggressiv check med 3 pers vid sargerna och 2 försvarare i slottet/som markerar. Det gör att vi får lite tid att hitta in i banan och blir fastmosade kring sargerna. Att det är en svår avvägning, ibland kanske. Men vi har ofta en så dålig check att vi sällan har ens två spelare på puckhållare vilket ger motståndarna mängder med ytor. Och det värsta är att trots att vi har 3 pers i slottet tappar vi ändå markering eftersom vi är så ihopkrympta där att vi missar spelare som åker runt/på sidorna. Kolla bara hur lite yta vi ofta får i anfallszon att jobba på. Det blir extremt jobbigt för oss eftersom motståndarna oftast ligger så nära.

Personligen tycker jag bara det här sättet att spela är alldeles för passivt. Checkar man fast motståndaren så kommer det inte bli lika många öppna ytor och därför behöver man heller inte markera lika mycket i slottet. Det gäller att vinna tillbaka pucken och täcka passningsvägar. Det gör vi inte nu..
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
sargad: I vilket fall som helst kan man inte rusa ut på en spelare (som redan är markerad) bredvid slottet och lämna gata mitt framför mål som Timrå gjorde på 1-0. Även om det inte står en motståndare där just nu så står han där om 0,8 sekunder och det har vi redan blivit straffad för flera gånger. Timråspelarna har inte tränat tillräckligt försvarsspel helt enkelt, rusar man två gubbar på en markering djupt i egen zon så är det givet att en motståndare kommer att bli sopren. Det är ageranden som på 1-0 som gör att Timrås försvar har clownstämpel på sig i SHL.
Låst ämne