1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581262 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2238408

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
kulltorp: Ja alltså vill inte låta gnällig. Men det går inte vara så passiv på puckhållaren. Även om många lag är skickliga går det inte ge bort initiativet helt och hållet och tro man ska lyckas trolla med lösa puckar. Det skickar signalen att "här är det fritt fram, varsågoda". Vet inte varifrån det kommer, för det ser definitivt ut som vi åker runt och har idén om att alla motståndare ska vara spelförande. Men bara för att motståndarna är spelförande går det inte vara så passiva. Samma sak med backcheckingen hem, våra backar blir lätt rundade men det värsta av allt är att F3an inte är med hem utan glider runt på alibi och tror att backarna kirrar biffen(vilket de inte gjort hittils). Nä vi måste ha forwards som tar ansvar, både i press och i checking.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
{thorwald m fl}: Det där med hur många som checkar mot puckförare är väl ett av de svårare besluten i defensiven? Avvägningen, när ska man jaga puck och när ska man ta bort ev. fria spelare i skottsektorn?
Vid Örebros 1-0 såg det ut som för många spelare jagade puckägande Öretspelare/tittade puck.

Men oavsett är det viktigt att den detaljen sitter och att spelarna på isen vet hur kompisen bredvid kommer att agera.
Låst ämne

Sv: Örebro HK - Timrå IK 2021-10-14
thorwald: Ingen vill vara gnällig, men alla ser ju samma sak. Det håller inte hittills, och då måste man ju få analysera det.

Övrigt:
Jag tror inte Fredan lämna pga sparken, det ska vara om han lämnar självmant.
Som sett ut hittills så vette faan om Wedda är till så mycket hjälp, det är en bra värvning absolut. Men det är ingen Gretzky vi får hem.

Jag har sett ohälsosamt många SHL matcher i år, med alla lag. jag bedömmer att vi ser särklass sämst ut, med Brynär/Djurgården strax före.
Lär bli 3 lag som släpar i botten i år som det ser ut just nu.
Låst ämne