1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582222 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2241540

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2021-10-21
Knylan: En annan då som inte hinner med att titta på sociala medier: vad skriver dom och hur hintar dom?

För övrigt, och för att lägga mig i diskussionen, har folk en alldeles för skev bild över hur lätt det är att avsluta en anställning i Sverige. "Skeppa honom" och avsluta med "honom". Det ÄR ju inte riktigt så enkelt, faktiskt. Ett avslutat avtal bygger ju på en ömsesidig överenskommelse. Är spelaren inte sugen att avsluta kan arbetsgivaren (klubben) inte göra något annat än att gå en låååång process till mötes. Man kan välja att frysa ut spelaren, men det är ju ingen garanti att löneposten försvinner snabbt för det. Den andra vägen lär innefatta en hel del samverkan med spelarfacket och ingen quik fix med andra ord.

Så med det sagt: sluta att hoppas på en massa förstärkningar (och då har jag gett faan i att kommentera ekonomin i klubben). Det är inte så enkelt att bara bestämma sig över en kaffe att han inte får vara kvar och så tar vi in honom i stället. Tyvärr.

Nått nyförvärv antar jag att vi ser relativt snart. Men inte så mycket mer än det faktiskt. Vi lär få dras med mer eller mindre samma lag genom hela säsongen. Det blir - och har alltid varit - en fråga om att vara bäst i fyra matcher av de sju avslutande matcherna.

Det som fukkar upp hela vår tillvaro är ju Nubbens rubbade syn på laget. Hade han gett faan i att prata om play in hade folk inte gått bananas på det här sättet. Hade han haft en mer realistisk målbild hade vi suttit mer lungt i båten. Faktiskt. Och dagens läge hade inte varit lika kaosartat.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2021-10-21
Kerstin_k: har folk, bara för att Nubben pratat om play in, haft de förhoppningarna? Mina förhoppningar har gällt sämst 12a, för att slippa kval. Det känns orealistiskt det också, just nu i.a.f.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2021-10-21
Kerstin_k: håller med Timrå kommer få inrikta sig på kval spel och det är inte förvånande så slutar det för nykomlingar. Play in är ett helt orealistiskt mål oavsätt hur man värvar. Systemet är uppbyggt på att skydda befintliga shl lag. Tror helt ärligt inte heller timrå kan etablera sig på allvar i shl man är för liten klubb med för små ekonomiska resurser. Har Leksand problem med dubbelt så stora resurser från publik och sponsorer så kommer Timrå få mycket stora problem. Vi hade kanske tur med corona eller så hade vi klarat ett kval vem vet. Men det krävs en hel del för att på riktigt etablera sig i shl. Vi har minst 6000 i publik per match 2000 personer mer gör en hel del på ekonomin vi har en jäkla massa företag som bidrar.

Sedan behöver systemet göras om med cmore pengar det ska vara sport som avgör inte hur stor kassa man har. Svensk hockey är på ner gång och det är till stor del pga att det handlar om för mycket pengar idag.

Det är utländska topp spelare lagen värvar som spets till stor del och konkererar ut svenska spelare och juniorer.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Linköpings HC 2021-10-21
Kerstin_k: Vet du hur kontrakten är utformade? Brukar finnas klausuler och likande så man kan bryta kontraktet. Inte så att det är enkelt att göra i en handvändning, men möjligt är det absolut. Som jag ser det skulle det vara välkommet. Vi har en alldeles för stor och trubbig trupp i dagsläget.
Låst ämne