1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577894 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2246880

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Knylan: Ja, Enroth var riktigt jobbig igår. Samtidigt som det var lite gummiklubba på våra anfallare. Men, hade vi bytt målvakter hade den här matchen slutat typ 5-1.

Kan inte vara missnöjd med den totala prestationen annars. Man höll uppe spelet bra i fr a 1a och 2a perioden, och fick ett blekt Öret att se likbleka ut. När släppte vi till 2 skott på mål på en period senast?

Men som sagt, det behövs inte mycket för att den röda lampan ska lysa bakom Rajjan/JJ. Oerhört psykiskt påfrestande. Inte enbart ett målvaktsproblem, utan lika mycket ett fw-problem (som släpper alldeles för mycket fri isyta i slottet när dom kommer i osynk i defensiven) som ett backproblem (man har oerhört svårt att låsa motståndarna framför egen kasse).

Men: givetvis hade en riktig jävla fantom a'la Enroth varit ett gigantiskt stöd i det här läget. Någon som kan rädda upp och klistra pucken när försvaret begår individuella misstag. Å andra sidan - Rajjan räddade såväl straff som frilägen. Den största förklaringen till att hans spel inte räckte var oförmågan att göra mer än 2 mål på det spelövertag man hade i period 1 och 2. Vilket i sin tur till stor del berodde på Enroth, så...jaja.

Tyckte hursom att laget var välkomponerat utifrån spelarmaterial.
Vi skulle dock verkligen behöva mer speed på centersidan. Liljewall/Lundin funkade bättre i sina nya omgivningar, men helvete så segt det går.
Att man gett Liljewall C-et är lite svårförståeligt, och ett problem. Han känns som den mest uppenbara spelaren att uppgradera i fw-ledet. En ny 2e-center, sen Lundin/Blomman som 3e/4e skulle ge en SHL-konkurrenskraftig centersida.

Frågan är hur knäckande en förlust som igår var för ett redan stukat lag. Förhoppningsvis knyter man näven i fickan och inser att man, trots allt, gjorde en till 90% jävligt bra match igår. Förlusten hade svidit, men inte mycket mer, om man haft 2, 3 segrar till bakom västen. Och det är så man måste tänka nu. Nollställa sig och inse att man inte kan göra ett skit åt det som varit, men allt åt det som komma skall. Karaktär.

Och Nubben ska tokjobba nu. Laget måste få en boost, i form av tränarbyte eller spelartillskott. Ser inte han var dom största läckorna finns, och vilka möjliga justeringar som kan ge störst effekt, så...är det godnatt på riktigt.

Det är mörkt, men inte polarnatt än. Fler lag än vi ser riktigt jävla sugiga ut. Moral, hårt jobb och starkt, tydligt ledarskap k a n rädda upp det här.

Så kom igen nu, Timrå. Beordra "blåställ på!" i hela jävla föreningen. Ställ krav på varandra! Boosta varandra! Jobba f ö r varandra! Kriga!

Och vi supportrar får fan bita ihop också. Låt oss (mig själv i högsta jävla grad) sluta gnälla om att "jag ser inte en match till med det här laget, bu-huuu...". Det är fan inte värdigt. Det här är allvar. Det här är SHL, och vi ÄR där. Låt oss då för fan kriga för vår plats.

Klacken var fantastisk igår. Skitisamma att det bara var 3000 i hallen, jag satt hemma i min TV-soffa och kände enbart stolthet. Grym respect till er som bara körde på, stöttade och lyfte. Där har vi en av nycklarna som faktiskt kan dyrka upp den här jävla säsongen.

Fuck'em all! Nu kör vi!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Bragd-Birger: På tal om Målvakter och betydelsen dom har för laget, så skulle det varit intressant att se Corsi och annan statistik när Viktor Fasth stod i AIK. Även om Timrå var svaga då så minns man ändå nån match Fasth var helt omutlig. Känns som dom släppte till rätt mycket bakåt men Fasth stod pall sen var man giftiga när man fick chanserna.

Ny center, målvakt och back in på det här och JJ till Allsvenskt lag kanske eller så kanske han hittar nått äventyr utomlands..
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Bragd-Birger: Är du i själva veket Lill-Kenta? Träffsäkra synpunkterna. Du borde få ha "kvartssamtal" med FreddAnt.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Bragd-Birger: Ja jädrar...inte utan att man längtar efter en "let's- empty-the-tanks-boys-Sonnerberg-värvning" ... en snubbe som verkligen både presterar i omklädningsrummet och på rinken.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Bragd-Birger: Svårt det där med våra målvakter. De kan verkligen inte spika igen. Det går att skylla på dåligt försvar och Löökes dåliga insats vid 2-1-målet. Men: Om man jämför Hanzls jätteläge som Enroth fick ut benet på så hade förmodligen Rajjan släppt in det. Alla lag får alltid några klara målchanser, misstag eller snygga prestationer kvittar. Men Enroth höll tätt. Vi hade förmodligen vunnit med kanske 3-1 i går med en matchvinnarmålvakt i kassen.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Örebro HK 2021-10-28
Bragd-Birger: Tack för ännu ett bra inlägg!
Och ja, jag vill också säga att klacken är fantastisk. De bara kör på!
Jag hoppas vi får en vändning, att publiken kmr tillbaka, och att klacken kan få jobba tillsammans med en full hall.
Man får gåshud bara av att tänka på det!
Låst ämne