1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2250526

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
mikenomad: Tackar som frågar!

Till att börja med: det är ett jävligt märkligt uttalande från Nubben. Det han säger stämmer inte, vilket såväl han och artikelförfattaren bör känna till. Rotation har skett inom flera lag av en eller annan anledning. Istället för att frågan "hur menar du nu?" ställs i intervjun, så förblir den frågan obesvarad och upp till oss att tolka. Sen vet vi inte om frågan ändå ställdes eller om svaret var ett brottstycke av ett längre resonemang, men det ser ju rakt av märkligt ut. Inte minst för oss utomstående som är hyperkänsliga just nu för all negativ energi.

Att jag sitter lugnt i båten är en grov missuppfattning. Jag skriver inte under på det stundtals debila tonläge som råder här och i andra kanaler bara, inte helt och hållet. Det finns det fler som inte gör, men jag älskar uppenbarligen att jävlas. Hur var och en resonerar kan inte jag svara på, däremot utesluter ingenting att även jag kan närma mig vad jag stundtals uppfattar som ett apstadie just nu. För mig personligen är det helt enkelt så att det är betydligt intressantare att försöka lyfta blicken en aning och baka in andra värden i det hela. Provocerande? Uppenbarligen. Fullständigt fruktlöst är det också, inte minst när förlusterna fortsätter att rada upp sig. För: som vi alla vet – en förlust är en dålig match. En vinst är en bra match. Av/på. Svart/vitt. Nyanserna framträder bara när vi själva inte är så hårt drabbade själva.

Och samtidigt tröskar man på inom laget och klubben. Brister inte det ena, så brister det andra. Det ena går mot det bättre, samtidigt som det andra helt plötsligt dippar ner mot noll. Fruktansvärt frustrerande, och fanns det ett handfast och direktverkande motmedel skulle inte framförallt nykomlingar hamna i den här sortens i stort sett förlamande beteende. Det kan hända andra lag också, inte minst HV ifjol, men extra vanligt är det för nykomlingar. Det är förtvivlat svårt att runda ett sådant faktum.

"UNDANFLYKT!!!11" Jao, det beror på hur man ser det hela. Den enda quick fix som behövs i det här läget är samtidigt det som är som absolut svårast att lyckas med: ett trendbrott. Inte bara en vinst, utan att man lyckas hitta en jämnhet i den diametralt andra riktningen än den just nu pågående poängtrenden. Därom är vi samtliga fullständigt överens. Hur det ska gå till utan att genomföra förändringar och justeringar övergår mitt förstånd, så check även på den. Vacker tass.

Men det är där det blir så satans jobbigt. Vilka förändringar? Vissa är 110% säkra på sin sak. Matchresultaten talar sitt tydliga språk. Huvuden ska helst rulla, tränare ska pingas in på Twitter. Vi vill inte höra något om "framsteg" eller "bra insatser" vi vill höra mer om VÄGEN FRAMÅT! Vi vill höra hur man ska ta sig ur detta. Eller det vill vi inte alls det, för vad vi i pöbeln menar är Den Enda Lösningen verkar diffa med hur de ansvariga ser på situationen. Det är åtminstone vad som kommuniceras utåt. Vi vill höra att Nubben är lika missnöjd med situationen som vi är, eller att Torines och Backlund är missnöjd med hela den sportsliga organisationen med Nubben i spetsen. Säg något! Eller vinn matcher åtminstone. Eller ha lite kortare ledtider i allt, låt magen ta besluten. Kosta vad det kosta vill.

Och det är där allt bara fastnar, igen. Åtminstone för mig. Efter förstaperren igår vad jag fullständigt solklar i min uppfattning: Albin Carlsons negativa förvandling från en säsong till en annan är häpnadsväckande. Det såg inte ut som att han hade den minsta susning var han befann sig på isen, fullständigt yrvaken och vilse. Bra, han fick sin istid där och inget har blivit bättre. Då kan vi fimpa honom, tänkte jag. Sen kliver han helt plötsligt ut i tredje och uppträder som att absolut ingenting har hänt sedan ifjol, när vi gav det hela ett ordentligt försök genom att mer efterlikna fjolårets presspel och verkligen tryckte ner Frölunda. Jaha, då blev man ju helt plötsligt nyfiken på vad det kan tänkas bli av honom lite längre fram. Sådär rullar det på. Men poängen, de uteblir.

Kontentan är att vi dras med riktigt långdragna barnsjukdomar. Ofta i någon form av klustersmitta, en lagdel åt gången nästintill. Så kan vi inte ha det, det syns i tabellen. Smarta beslut krävs, och en jävla massa medstuds. Det förstnämnda kommer hjälpa det andra på vägen, men dessvärre har det sistnämnda befunnit sig så länge inom "unlucky"-fältet i vår trendkurva att även tyngdlagen snart kommer hjälpa oss på traven, åtminstone effektivitetsmässigt. OM vi orkar hålla i. Gör vi det? Och räcker det? Eller kommer jag istället behöva dra detta om målvakterna ännu en gång? Faller backarna tillbaka i gamla synder? You never know, i denna bottenlagsbusiness. Heaven and hell. 98% hell.

Byta tränare? Jag tror vi kan göra något roligare för pengarna, vilket knappast chockerar. Det ser dessutom ganska löjligt ut att sparka tränare som nykomling, vilket vi lär få höra utifrån. Däremot: addera tränare/ledare? Mycket gärna. Sen får gärna Freddan smyga ut bakvägen om han vill det när vi kravlat oss upp på banan igen, det handlar inte alls om honom. Det handlar om att det finns delar i vårt spel som definitivt trendar mot det bättre och att ALLT krut måste läggas på att förbättra spelartruppen på ett eller annat sätt för att överhuvudtaget kunna dra nytta av en sådan utveckling.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Knylan: Bra där. Mycket bra.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Knylan: Ja jävlar i min låda, dig kan man sannerligen lita på. Det var ett svar som hette duga, tack för det! Jag må inte skriva under på allt men köper en del. Och din konsekvent snygga ton och ditt motarbetande av reptilinlägg utan att för den skull kapa vid fotknölarna hedrar dig 😅👏
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Frölunda HC 2021-11-02
Knylan: Bra inlägg, men även du måste väl medge att ett tränarbyte är den billigaste och enklaste quickfixen?
Freddan har bevisat noll på denna nivå, och ingenting ser ut att förändra detta faktum.
All respekt för vad som finns på marknaden, men som en modoit skrev, vad gör Peter Andersson?
Låst ämne