1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582347 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2251850

Sv: Apropå nånting...
Olle: Förberedelserna får vi väl ändå konstatera att de blev en aning bristfälliga, det var ju det enda vi diskuterade där i maj när veckorna bara flöt på utan att finalen blev färdigspelad. 12e maj stod det klart, då hade lag som Oskarshamn och LHC inte spelat en match sedan 3e april och redan varit igång med årets säsong sedan några veckor tillbaka. Exakt hur stor roll det har spelat i allt är ju fullständigt omätbart i absoluta tal, men att det haft en inverkan på t.ex sommarträningen är väl inte speciellt svårt att lista ut.

Sen motiverar inte det den här säsongsinledningen, inte någonstans. Exceptionellt märkliga förutsättningar inför en säsong som nykomling, men det var ju inte de absolut sista smulorna av spelarmarknaden vi fick nöja oss med. Inte på backsidan åtminstone, och det lär säkert ha funnits ett och annat även bland forwards. Nu tänker jag att vi landade i någon form av mellanlösning istället, där det tvingande behovet att värva nordamerikanskt utmynnade i tre spelare som kände varandra sedan innan. Lite för att riskminimera kanske, och det har trots allt fallit väl ut. Det mest överraskande är att de svenska värvningarna varit så inåt helvete bleka, med Alvarez som ett hårresande exempel.

Att vi skulle vara panka tror jag ärligt talat är en uppfattning som inte riktigt stämmer. Det finns en "ekonomisk verklighet", men stålar tror jag inte är något större bekymmer om vi väl har något på gaffeln. Inte inom rimliga ramar, i alla fall. Just nu verkar det väl mest vara 35-åriga hösäckar (mig inräknad) tillgängliga på marknaden som inte riktigt bestämt sig för om de ska lägga av eller ej. Ansökan till Komvux ligger hemma på byrån, men man kör på en säsong till om det dyker upp något. Den skaran kanske vi hellre vill bidra till än plocka ifrån, så att säga...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: när vi stod där vid starten av försäsongen så var det väl ingen som tyckte att vi hade sämre lag, på pappret, än Oskarshamn? Dessutom såg Brynäs, DIF och LHC ganska bleka ut också, tom Leksand var ju ett frågetecken nu när dom tappat sina poängjesus. Så värvningarna var ju ganska solida även om vi fick börja lite senare än andra lag. Ingen trodde väl att vi hade värvat ett mittenlag men jag tror få tänkte att vi hade värvat ett korplag.

Sommarträningen vet jag inte hur mycket den spelat roll. Vi fick ju matchträning i slutspelet när LHC och Oskarshamn satt i badtofflorna, det är ju dessutom inte enbart nyförvärv i badtofflor som underpresterat hos oss utan kanske främst de som följde med upp, Lööke, Olofsson osv. Rent ekonomiskt är det ju som du säger Alvarez som är katastrofen.

Kan inte annat än att sälla mig till kören som tycker att Freddan har misslyckats med att få ihop det här laget och nubben har agerat för sent när det gäller att täppa till akuta luckor i spelartruppen. Sen skeppar man inte spelare till höger och vänster i en handvändning heller men lag som Brynäs och Djurgården har ju hittat nya spelare och dom är ju i ett mindre prekärt läge än oss, om än marginellt. Båda dom klubbarna har ju dessutom gått ut och sagt att det inte finns pengar.

Jag hoppas innerligt att det kommer nyförvärv nu under uppehållet för ska vi dras med Freddan så kommer vi behöva kompensera med kvalité på isen snarare än att kräma ur mer ur befintlig trupp. Det är min övertygelse.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Ja Alvarez är en gåta. Såg riktigt het ut på försäsongen med sin intensitet. Undrar vad det sitter i egentligen, nu kan man ju inte säga att man tror det skall lossna produktionsmässigt när han knappt ens syns ute på isen. Undrar om det har skärt sig mellan honom och Nubben/tränarkojan och om han rent av inte trivs här?
Bäst för alla parter att man gemensamt bryter kontraktet i så fall.
Kommentera