1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580493 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2251936

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2021-11-06
mikenomad: framförallt har vi en spelidé som inte på något sätt funkar i SHL. Det här passiva box-spelet i egen zon, oförmågan att ligga nära (pga för långsamma spelare) och för dåligt omställningsspel.

Kollar man på Oskars så har dom, även när dom sugit elefantpung och torskat match efter match, hela tiden haft en tydlig och i grunden optimistisk spelidé. Dom ligger på och checkar, sticker blixtsnabbt (och ofta lite naivt) framåt när dom ser ut att erövra puck. Timrå backar och backar, får enormt långa anfall emot sig, och anfaller med mjölksyra mot samlade försvar.

Tycker det är frapperande när man kollar på andra lag att det är INGET annat lag som spelar lika passivt som Timrå. Det kan knappast bero på att Nubben lyckats sätta ihop ett lag bestående av enbart speldumma, fega och lata spelare.
Snarare är det nog så att man försöker spela ett spel som inte funkar, och som spelarna inte behärskar (med vissa undantag).

Idag är det bara ut och köra. Klarar man inte av att tagga och maxprestera den här matchen kan vi sluta låtsas som att det finns någon form av hopp.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2021-11-06
Bragd-Birger: Håller med helt och hållet. Vi verkar ha någon slags idé om att ligga väldigt passivt och att det på något sätt ska löna sig och tråka ut motståndarna. Det funkar inte så, åtminstone inte i hockey på SHL-nivå. Förr eller senare slinker puckarna likt förbannat in och då har vi samtidigt dragit ned på tempot och forwards får ägna sig åt att "släcka bränder" som Blomqvist uttryckte sig mot Luleå senast. Vet Nubben sa något om att vi inte kommer spela ut lag i SHL, men att vi ska ha ett bra grundspel och försvar. Ska man lyckas med det måste man steppa upp och vara aggressivare. Nog för att vi kanske har ett för långsamt lag, men så här jävligt ska det inte se ut ens med det lag vi har kan man tycka. Nä fan, skulle vilja se en match där vi är aggressiva att vinna tillbaka puckar och stänger ned motståndarna snabbt som tusan innan de hinner etablera sig i zon.

Är det bara jag som har allt mer får en känsla av att spelarna blivit itutade ett system som inte funkar överhuvudtaget och att det är en stor del av problemet vi ser? Iofs tycker jag att spelare som Erixon och Bohm ser rätt loja ut. Erixon sa väl något om att vi inte ska försöka spela som ett topplag, vilket vittnar lite om att passiviteten är djupt rotad i detta lag.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Brynäs IF 2021-11-06
Kalle Koskinen bland andra ska vara med och tacka av Kicki Höglund . Han kanske kan hoppa in som sjundeback ?
Låst ämne