1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581782 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2257831

Timrå IK - Färjestads BK 2021-11-25
Färjestad hemma, dårå. Innan de plockade in Erik Wilderoth som analytiker för någon vecka sedan så pratade han i Hockeylabbet om att FBKs grundproblem den här säsongen varit in- och utgångar i vardera zon. Ska man se till Oskarshamnsmatchen senast så var vi väldigt framgångsrika i att stressa IKO i just det spelet också, och nu möter vi ett lag som haft problem med detta under hela säsongen.

Väldigt intressant ska det bli. Lagens senaste möte i Karlstad är en sån match vi åtminstone borde ha kryssat i en bättre form, nu torskade vi istället med 4-1. Matchen rann iväg, vi kunde inte förvalta våra lägen och i slutändan hade FBK gjort fyra mål på 17 skott, ett i tom kasse. Därefter torskade de sex raka matcher, alla under ordinarie tid. Fram tills i helgen då. Två förlängningsvinster mot Rögle och Luleå, båda på hemmaplan. I båda matcherna har man ledningen men tappar sedan till kryss och tar sedan extrapinnen.

Trendbrott? Återstår att se. Givet deras spelarmaterial underpresterar de något enormt, dessutom är de sopsämst i ligan i special teams. Lyckas vi störa dem så pass att de börjar dra på sig utvisningar så är mycket vunnet. I FBK-led verkar många överens om att det är målvaktssidan som är det stora problemet, det får de gärna fortsätta att tro med tanke på att de lär ha ligans i särklass dyraste duo. Endera har Färjestad inte nått sin botten ännu, eller så var vinsterna i helgen precis vad man behövde för att det ska lossna.

Fortsätter vi att släppa till kontringar i samma utsträckning som vi gjort nu under våra vinstmatcher så kommer vi få avsevärda problem med att hantera detta, med tanke på den skicklighet FBK har i laget. I Karlstad släppte vi till några få riktiga A-lägen och det fuckade upp hela den matchen. Vår chans nu är nog kanske att det krävs några vinster ytterligare för att bli tagna på allvar och att FBK därför underskattar oss, börjar slarva och drar på sig utvisningar. En sönderryckt match bör vara till vår fördel så länge vi fortsätter att vara effektiva i PP, vilket var en tydlig brist innan matchen i lördags. PP har varit bra sett över hela säsongen, men inte alls lika lyckosamt på senare tid.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Färjestads BK 2021-11-25
Mindre än 24 tim innan puckuslingen släpps i EOn!
Ladd tusen mä Lönnå på Grammofon!!
Sitt i hemmabaren å lillörda hinka!!
Ja en hopp på 4 raka imorgon!!
Låt 🎶 dä rinna lätt ikväll!!
Fridens liljor rabbuslingar 🥳😎
Låst ämne