1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581116 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2269432

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Det är helt sant. Men alla med något hockeyintresse ser omedelbart två saker:

1 Märkliga laguttagningar och en frapperande oförmåga att matcha rätt spelare vid kritiska tillfällen under match. Ex. slutskeden när poäng skall jagas alt. försvaras

2 Ett spelsystem, främst bakåt, som svajar oerhört. Som för en betraktare förefaller bygga på spelares lust i stunden att agera och inte på nåt tryggt inarbetat som sitter i ryggmärgen

Ovanstående behöver man inte stå inne i omklädningsrummet för att ha frågor och åsikter kring
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Här levde åtminstone jag i övertygelsen att Antes återkomst på ett eller annat sätt vilade på hans historik i Färjestad, där man verkligen kan skriva under på vad det betyder att sätta ett grundspel/försvarsspel. Här famlar Timrå IK i totalt mörker. Nattsvart är ett mer passande ord! Så där hade man uppenbarligen totalt fel i det lugn som åtminstone jag kände inför säsongen att vi kanske inte hade SHL's bästa backar individuellt sett, men lagspelet skulle vara tungan på vågen för våran del. Här står man obegripligt nog fortfarande med byxorna nere med halva säsongen spelad och ingen verkar ha en jävla aning om lösningen är att backa sig ur hörnet man befunnit sig i sedan september månad. Pinsamt är förstås ordet här.

Det känns bara pinsamt när man på ett amatörmässigt sätt gått i samma fälla som man gjorde säsongen 18/19. På alla sätt som finns lever man kvar i de krav som ställdes när Timrå IK på ett övertygade sätt klarade av att göra resan för 20-talet år sedan. Taktik, spelsätt och taktik har inte anpassats för hur SHL ser ut under 20-talet. Ej heller spelartruppen där Nubben bär det största ansvaret är anpassad till de kvalitetskrav som ställs i SHL idag. Att chansa på att spelare som varit på marginalen redan i spel i HA ska ta de nödvändiga kliven att klara av nivån i SHL är ju inte lite naivt. Att vi behöver "sätta spelet" har nog mest varit tomma ord. Eller så har det fungerat som den där ursäkten för att inte bli totalt idiotförklarad.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Nästa gång du ser en märklig laguttagning eller frapperande oförmåga att matcha rätt spelare: Ställ (dig själv) kontrollfrågan om varför tränarna väljer att formera laget på det sättet.

Om ett SHL-lag med ett strukturerat och stabilt förvarsspel skulle få möta motståndarlag som var en nivå bättre, så skulle SHL-laget sannolikt få svårt att hålla konceptet. Är förklaringen till det då tränarnas oförmåga? (Och återigen: Blanda inte ihop ansvar och förklaring.)
Kommentera